ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου: Θα υπερασπιζόμαστε δίχως ίχνος εκπτώσεων την ελευθερία μας

Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου: Θα υπερασπιζόμαστε δίχως ίχνος εκπτώσεων την ελευθερία μας

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, την Κυριακή (25/03/2018), αμέσως μετά το πέρας της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας.«Θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε, δίχως ίχνος εκπτώσεων, την Ελευθερία μας, κατ’ επέκταση δε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της πατρίδας μας και της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος

«Η Εθνεγερσία της 25ης Μαρτίου 1821 είναι μια κορυφαία στιγμή, στη μακραίωνη Ιστορία των Ελλήνων. Προσδιορίζει και τις ρίζες μας και την προοπτική μας. Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να δείξουμε την προοπτική και την αξία μας», υπογράμμισε στο μήνυμά του ο κ. Παυλόπουλος.

«Είμαστε λαός της Ειρήνης, της Φιλίας και της Δημοκρατίας. Αυτά τα τρία στοιχεία, όμως, προϋποθέτουν το σεβασμό της κυριαρχίας μας και των συνόρων μας από όλους, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

: αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα.

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Η Εθνεγερσία της 25ης Μαρτίου 1821 είναι μια κορυφαία στιγμή στη μακραίωνη πορεία του Έθνους των Ελλήνων. Είναι η στιγμή της γέννησης, μέσ’ από την διαχρονική εθνική μας ταυτότητα, του νεότερου ελληνικού κράτους. Κατά τούτο η εθνική μας επέτειος δείχνει, ταυτοχρόνως, τις ρίζες του κράτους μας αλλά και την αποστολή του στο μέλλον.

Όπως τεκμηριώνει αμαχήτως το ιστορικό της 25ης Μαρτίου 1821, το νεότερο ελληνικό κράτος γεννήθηκε μέσα από μια «έκρηξη» Ελευθερίας, αποδεικνύοντας, για μιαν ακόμη φορά, ότι για εμάς, τους Έλληνες, η Ελευθερία είναι αξία υπαρξιακή: Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να υπερασπισθούμε την αξία μας και να δημιουργήσουμε, αναπτύσσοντας ελεύθερα την προσωπικότητά μας.

Αυτές οι ρίζες ελευθερίας προσδιορίζουν, ως δείκτες πορείας, και την αποστολή μας στο μέλλον. Είμαστε Έθνος και Λαός της Ειρήνης, της Φιλίας και της Δημοκρατίας, που, αυτονοήτως, έχουν ως βάση τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, στο σύνολό τους. Είμαστε όμως, κατά την Ιστορική μας Κληρονομιά, Λαός και Έθνος που θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε, δίχως ίχνος εκπτώσεων, την Ελευθερία μας, κατ’ επέκταση δε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της πατρίδας μας και της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χρόνια Πολλά».

Σχετικές ειδήσεις