ΚΚΕ: Συλλαλητήριο ενάντια στην επίθεση στη Συρία το απόγευμα του Σαββάτου (14/4) στο Σύνταγμα

Διονυσία Προκόπη

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ διοργανώνει το Σάββατο (14/04/2018), στις 18:30, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση ενάντια στην επίθεση στη Συρία, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Με τη σημερινή επίθεσή τους στη Συρία, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής. Αυτός ο στόχος τους φέρνει σ' αντιπαράθεση με άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και περιφερειακές δυνάμεις, με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές, γιατί υπηρετούν ανταγωνιστικά σχέδια» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ προειδοποιεί μάλιστα, ότι «η όξυνση των ανταγωνισμών, σε συνδυασμό με την τεράστια συγκέντρωση αντιμαχόμενων πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή, φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς τόσο της περιοχής, όσο και όλου του κόσμου. Θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων και ξεριζωμένων, για τους οποίους οι θύτες -κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί- χύνουν κροκοδείλια δάκρυα».

Μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων καταλογίζει το ΚΚΕ, «γιατί μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σε αυτό το μακελειό, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών» και τονίζει ότι «έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα. Συνεργάζεται στρατιωτικά με κράτη - δολοφόνους, όπως το Ισραήλ. Προσπαθεί συστηματικά να εξωραΐσει τον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό».

Τέλος, το κομμουνιστικό κόμμα καλεί το λαό να δυναμώσει τον αγώνα «ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσει η βάση της Σούδας κι όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Με την αλληλεγγύη και την κοινή τους πάλη να ορθώσουν τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να βάλουν στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Συρία: Παγκόσμιος τρόμος μετά τους βομβαρδισμούς - «Θρίλερ» με την απάντηση της Ρωσίας

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved