ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούλογλου: Τέλος η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το τέλος των μνημονίων

Κούλογλου: Τέλος η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το τέλος των μνημονίων

«Παράθυρο» συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής ανοίγει για άλλη μια φορά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον realfm 97,8, τόνισε ότι η κυβερνητική συμμαχία με τους ΑΝΕΛ ήταν υποχρεωτική, όμως τελειώνει μαζί με τα μνημόνια και τότε θα πρέπει να αναζητηθούν συμμαχίες σε προοδευτική κατεύθυνση.

«Με τους ΑΝΕΛ ήταν μια υποχρεωτική συμμαχία. Με οποιαδήποτε άλλη συμμαχία θα είχε πέσει η κυβέρνηση. Θυμάστε τι είχε γίνει το 2015. Και η πρώτη κυβέρνηση και η δεύτερη θα είχαν πέσει. Από εδώ και πέρα όμως, όταν τελειώσουν τα μνημόνια και πάμε στις εκλογές, τελειώνει η ανάγκη αυτής της κυβερνητικής συμμαχίας και πρέπει να αναζητηθούν άλλες συμμαχίες σε διαφορετική κατεύθυνση, σε κατεύθυνση προοδευτική, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη με τα επιτυχημένα παραδείγματα.

Η Πορτογαλία είναι ένα πετυχημένο παράδειγμα, η μόνη κυβέρνηση στην Ευρώπη που πάει καλά, που έχει αποδοχή και από τον κόσμο, που είναι μια κυβέρνηση των Σοσιαλιστών με την Αριστερά. Προς τα εκεί πρέπει να πάμε. Βεβαίως αυτό απαιτεί τομές στην κουλτούρα συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως τομές στη στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής και γενικότερα της Κεντροαριστεράς», δήλωσε ο κ. Κούλογλου, ενώ ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Δημήτρη Καμμένου και τον καβγά που είχε με την Ελένη Αυλωνίτου είπε: «Ο κ. Καμμένος είναι ο αμφισβητίας στους ΑΝΕΛ. Όπως έχει και κάθε κόμμα».

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος και στις περικοπές των συντάξεων που σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο θα εφαρμοστούν από το 2019, είπε:

«Το θέμα της περικοπής των συντάξεων είναι ένα θέμα σε εκκρεμότητα, δεν το θεωρώ δεδομένο εγώ. Εάν το ΔΝΤ τελικώς δεν συμμετέχει στη συνέχεια, αυτά τα μέτρα που το ΔΝΤ είχε επιβάλλει εκβιάζοντας ότι αλλιώς θα φύγει το Βερολίνο, μπαίνουν σε διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης. Εάν το ΔΝΤ μείνει, που είναι και η μεγαλύτερη πιθανότητα όπως φαίνονται τα πράγματα σήμερα, επειδή οι αποδόσεις στην οικονομία είναι καλές μπορείς να αντισταθμίσεις άμεσα τις απώλειες που έχεις από τις περικοπές στις συντάξεις, δίνοντας πχ σε αυτούς που χάνουν μια 13η σύνταξη. Αυτό το περιθώριο το έχει κανείς αν οι οικονομικοί δείκτες πάνε καλά».

Σχετικές ειδήσεις