ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυση του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη για την υπόθεση «Περούκα Gate»

Μήνυση του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη για την υπόθεση «Περούκα Gate»

Ξανά στο προσκήνιο η υπόθεση που απασχόλησε το Σεπτέμβριο του 2016 την επικαιρότητα.

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε κατά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, ο δημοσιογράφος, Θάνος Δημάδης, για την υπόθεση του τηλεγραφήματος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων της 18ης Σεπτεμβρίου 2016, σύμφωνα με το οποίο ο δημοσιογράφος συνελήφθη στη Νέα Υόρκη για πλαστογραφία και ψευδή δήλωση ταυτότητας και διώκεται από τις αμερικανικές αρχές.

Όπως ισχυρίζεται ο Θ. δημάδης, σε ανάρτησή του στο Facebook, «από τα έγγραφα που αποχαρακτήρισε το State Department το περιεχόμενο των οποίων δημοσιεύει ο Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης προκύπτει ότι ο κ. Παππάς και η κυβερνητική αποστολή όχι μόνο γνώριζε πως το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος του ΑΠΕ ήταν ψευδές, αλλά το κυριότερο ότι απέκρυψε την αλήθεια για τα πραγματικά γεγονότα όπως τα κατέγραψαν οι Αμερικανοί».

Όπως γράφει η εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», ο πρόσφατος αποχαρακτηρισμός των απορρήτων εγγράφων της Υπηρεσίας Διπλωματικής Ασφάλειας (DS) του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία διενήργησε τον έλεγχο των στοιχείων των δύο δημοσιογράφων έξω από το ξενοδοχείο «Westin Hotel Grand Central», κατόπιν αιτήματος της ελληνικής αποστολής, επαναφέρει την υπόθεση στην επικαιρότητα και δίνει διαφορετική εικόνα και περιγραφή των γεγονότων.

Σύμφωνα, πάντα, με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, απο τα αποχαρακτηρισθέντα έγγραφα προκύπτει ότι ο Θάνος Δημάδης και ο Δημήτρης Σουλτογιάννης ούτε συνελήφθησαν για πλαστογραφία, ούτε πλαστογράφησαν, ούτε δήλωσαν ψευδή ταυτότητα στις αμερικανικές αρχές ούτε ήταν μεταμφιεσμένοι όταν τους ζητήθηκε η εξακρίβωση των στοιχείων τους, ούτε αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, ούτε αντιμετώπισαν τον κίνδυνο διώξεων από τις αμερικανικές αστυνομικές αρχές, ούτε την απειλή φυλάκισης ή απέλασής τους.

Μετά από όλα αυτά, ο κ. Δημάδης κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Νίκου Παππά.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις