ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπομπή Κατσίκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας ζητούν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Παραπομπή Κατσίκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας ζητούν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, σήμερα, Τετάρτη (09/05/2018) 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την παραπομπή του συναδέλφου τους από τους ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Αιτία στάθηκαν οι δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ την Τρίτη (08/05/2018), επειδή έφθασε στο σημείο να συγκρίνει την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία, στη συζήτηση στη Βουλή για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δέχθηκαν κριτική στα πηγαδάκια της Βουλής ότι έδειξαν αργά ανακλαστικά, χαρακτηρίζουν απαράδεκτες, άκρως προσβλητικές και ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ. Όπως επισημαίνουν στην επιστολή τους προς το Νίκο Βούτση, οι δηλώσεις αυτές «παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ρητορική μίσους».

Υπενθυμίζεται οτι τις δηλώσεις Κατσίκη καταδίκασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξή του. Τις χαρακτήρισε ανεκδιήγητες και σημείωσε ότι αυτό είναι ένα στοιχείο του συμβιβασμού που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Την επιστολή υπογράφουν -μεταξύ άλλων- η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Θοδωρής Δρίτσας, η Αννέτα Καββαδία, ο Χρήστος Καραγιαννίδης, ο Γιώργος Κυρίτσης, ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος και ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις