ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έλληνες στρατιωτικοί - Κουβέλης: Κάποια στιγμή ο Ερντογάν θα τους απελευθερώσει

Έλληνες στρατιωτικοί - Κουβέλης: Κάποια στιγμή ο Ερντογάν θα τους απελευθερώσει

Την εκτίμηση πως οι διαρκείς πιέσεις που υφίσταται ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την άμεση απελευθέρωση του υπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του ΕΠ.ΟΠ. λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, θα αποδώσουν καρπούς εξέφρασε την Πέμπτη (10/05/2018) ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

«Από τις συνεχείς πιέσεις δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποια στιγμή ο κ. Ερντογάν να αποφασίσει την αποφυλάκιση και την απελευθέρωσή τους», δήλωσε ο κ. Κουβέλης.

«Και λέω ο κ. Ερντογάν, γιατί δυστυχώς η τουρκική Δικαιοσύνη χειραγωγείται, είναι υποταγμένη στις πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες του κ. Ερντογάν. Δεν λειτουργεί ελεύθερα, δεν λειτουργεί αντίστοιχα με τη λειτουργία της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία άφησε δύο Τούρκους πολίτες ελεύθερους με την απλή δήλωσή τους ότι έχουν κατοικία στην οποία θα φιλοξενηθούν και αυτή είναι του τουρκικού προξενείου, ενώ παρόμοια δήλωση έκαναν και οι δύο στρατιωτικοί μας με τους συνηγόρους τους στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, αλλά δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα», πρόσθεσε ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τη ρητορική της έντασης με την Ελλάδα, ανεξάρτητα από τη διενέργεια των τουρκικών εκλογών.

Ερωτηθείς, ειδικότερα, για την τουρκική προκλητικότητα, εκτίμησε ότι η Άγκυρα θα αποφύγει να περάσει τις «κόκκινες γραμμές», δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο ένα από τα συνήθη επεισόδια στο Αιγαίο να μετατραπεί σε θερμό, «χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα θερμάνει έτι περαιτέρω την όλη υπόθεση αναφορικά με τις σχέσεις της με την Ελλάδα, που δεν είναι μόνο σχέσεις που διαταράσσονται από την Τουρκία με την Ελλάδα, αλλά είναι σχέσεις που αφορούν συνολικότερα την Ευρώπη».

«Η Τουρκία, ο Ερντογάν, η πλειονότητα των τουρκικών πολιτικών δυνάμεων θέλει να κρατά ανοιχτό το πεδίο στον χώρο του Αιγαίου, στις σχέσεις με την Ελλάδα, ανοιχτό το πεδίο αναφορικά με δικά μας κυριαρχικά εθνικά δικαιώματα και όπως με σαφήνεια αυτά ορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο, προκειμένου να επανακαθορίσει την παρουσία της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ. Είναι το μεγάλο ζήτημα, το οποίο απασχολεί την Τουρκία. Βεβαίως έχει ανοιχτά μέτωπα και προς άλλες πλευρές της χώρας του ο κ. Ερντογάν», είπε.

Σχολιάζοντας, τέλος, την κυβερνητική πρόταση για την κατάτμηση της Β' εκλογικής Περιφέρειας της Αθήνας ο κ. Κουβέλης υπενθύμισε πως διαχρονικά υποστηρίζει την προοπτική αυτή και παρατήρησε: «Η Β’ Περιφέρεια Αθηνών έχει 1.400.000 ψηφοφόρους -ίσως είναι η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια ανά τον κόσμο- πρέπει να κατατμηθεί, όπως πρέπει να κατατμηθεί κατά την άποψή μου και η εκλογική περιφέρεια της Αττικής, το υπόλοιπο Αττικής».

Διαβάστε επίσης:

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις