ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρινίδης: Σημαντικός ο ρόλος των ΗΠΑ στη συμφωνία για την Ελλάδα

Λαμπρινίδης: Σημαντικός ο ρόλος των ΗΠΑ στη συμφωνία για την Ελλάδα

«Ισχυρή» χαρακτήρισε τη σχέση ΗΠΑ και Ελλάδας η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, κατά την υποδοχή του Έλληνα ομολόγου της, Σταύρου Λαμπρινίδη, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αναφερόμενη στην οικονομική κατάσταση, η κ. Κλίντον είπε ότι η χώρα της χαιρετίζει τη δέσμευση της Ελλάδας για «δημοσιονομική και διαρθρωτική μεταρρύθμιση» και χαρακτήρισε θετικές τις εξελίξεις και την απόφαση στις Βρυξέλλες

Ο κ. Λαμπρινίδης επισήμανε το «σημαντικό ρόλο» που διαδραμάτισαν οι ΗΠΑ, λέγοντας ότι «τα πράγματα πήγαν καλά» για τη χώρα μας.

Ανέφερε επίσης ότι είναι μια «θαυμάσια ευκαιρία» για να συζητήσουν μια σειρά από πολύ σημαντικά θέματα, για τις διμερείς σχέσεις, αλλά και για την Ευρώπη.

Ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ. τόνισε ότι ένα νέο φύλλο γύρισε στην Ευρώπη και «ελπιδοφόρες ημέρες» είναι μπροστά μας, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη και για τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και για τις οικονομίες μας και τις τύχες μας, που σ' αυτόν τον κόσμο είναι δεμένα όλα μαζί.

Στη συνέχεια, ο υπουργός υπογράμμισε τον «εξαιρετικά σημαντικό και χρήσιμο ρόλο» που έχουν διαδραματίσει οι ΗΠΑ, και η Χίλαρι Κλίντον, ιδίως, κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων μηνών.

«Λέγεται συχνά ότι οι φιλίες δοκιμάζονται κατά τη διάρκεια δύσκολων καιρών και αυτό έγινε όπως και στην "Ημέρα του ΟΧΙ"», τόνισε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν τις δυσκολίες. Είμαστε μαζί, στάθηκε η μία χώρα κοντά στην άλλη, κατά τη διάρκεια δυσκολιών και πολέμων και στεκόμαστε μαζί και σήμερα».

Θα συζητήσει, όπως είπε, με την κ. Κλίντον θέματα της γειτονιάς μας και της περιοχής μας, που μας αφορούν τόσο βαθιά, στην οποία η Ελλάδα έχει μια «πολύ ενεργή συμμετοχή» και μια «μεγάλη επιθυμία» να είναι σε θέση, μαζί με την ΕΕ και τις ΗΠΑ, να φέρουν την ειρήνη και τη σταθερότητα που όλοι χρειαζόμαστε.