ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παπανδρέου θεατής σε μια παρέλαση που δεν έγινε

Ο Παπανδρέου θεατής σε μια παρέλαση που δεν έγινε

Από την Κρήτη όπου βρίσκεται για τη συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου παρακολουθεί χωρίς να έχει προβεί σε καμία δήλωση για τα τεκταινόμενα στις παρελάσεις και την πρωτοφανή αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Θεσσαλονίκη η οποία συνοδεύτηκε από την ακύρωση της στρατιωτικής παρέλασης εκεί.

Ο κ. Παπανδρέου περιορίστηκε απλά να δηλώσει, πως οι διαμαρτυρίες βλάπτουν όλους τους Έλληνες συνολικά.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας φαινόμενα προπηλακισμού βουλευτών και τοπικών πολιτικών παραγόντων λαμβάνουν χώρα κατά την διάρκεια παρελάσεων.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο κ. Ηλίας Μόσιαλος και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εξέδωσαν ανακοινώσεις καταδίκης των γεγονότων αγνοώντας επιδεικτικά την λαϊκή οργή και την δικαιολογημένη αγανάκτηση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από τα συνεχή σκληρά μέτρα τις κυβέρνησης και τις επαναλαμβανόμενες παλινωδίες της που δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και αποσύνθεσης στην ελληνική κοινωνία.

Ωστόσο παρά τα όσα συνέβησαν από Θεσσαλονίκη μέχρι Καλαμάτα και Κέρκυρα ο πρωθυπουργός αμέτοχος παρακολουθεί τα γεγονότα από την Κρήτη σε μια συνάντηση άνευ ενδιαφέροντος για την ελληνική κοινωνία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας γιουχαΐστηκε, ο κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε δραματικές δηλώσεις προκειμένου να μην εκτροχιαστεί η κατάσταση και ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε εκλογές.

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Παπανδρέου παραμένει σιωπηλός σε μία από τις πιο κρίσιμες ιστορικές στιγμές της μεταπολίτευσης και δείχνει ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες για να απαλλάξει τη χώρα από την κοινωνική κρίση που κορυφώνεται μέρα με τη μέρα. Με αυτόν τον τρόπο φουντώνει περισσότερο η λαϊκή οργή με κίνδυνο να υπάρξουν εκδηλώσεις προεμφυλιακού χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης: Γ. Παπανδρέου:Αυταρχισμός η διακοπή των παρελάσεων