ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κοντογιάννης: Οδηγούμαστε σε εθνικό διχασμό

Γ. Κοντογιάννης: Οδηγούμαστε σε εθνικό διχασμό

Πώς εμείς, οι νεοέλληνες αντιλαμβανόμαστε την έννοια της πατρίδας διερωτάται ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Γιώργος Κοντογιάννης σε άρθρο του με αφορμή τα επεισόδια στις σημερινές παρελάσεις.

« Προφανώς κάποιοι θεωρούν πατρίδα ό,τι και όσα τους ευνοούν. Προφανώς κάποιοι άλλοι θεωρούν πατρίδα ό,τι και όσα μπορούν να χωρέσουν στο μυαλό τους», τονίζει ο κ. Κοντογιάννης στο άρθρο του στο apopseis.gr.

« Όταν δεν τιμούμε την ιστορία μας, τότε διαγράφουμε το μέλλον μας», επισημαίνει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, συμπληρώνοντας ότι, εκείνοι που έπεσαν στα βουνά της Πίνδου και αντιστάθηκαν στον κατακτητή χρειάζονται την τιμή όλων.«Η αντίληψη ομάδας αγανακτισμένων πολιτών, ορισμένοι εκ των οποίων καθοδηγούνται από κόμματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις, να ματαιώσουν την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει», υπογραμμίζει ο κ. Κοντογιάννης .

Σημειώνει, εξάλλου, πως πρόθεσή τους δεν ήταν η έκφραση της όποιας λαϊκής αγανάκτησης, που μπορούσε να εκφρασθεί ποικιλοτρόπως, αλλά το «καπέλωμα» και η πολιτική εκμετάλλευση του πόνου και της εξαθλίωσης μέσα στην οποία ζει σήμερα ο ελληνικός λαός.

Δεν τιμάς έτσι τους νεκρούς σου

« Δεν τιμάς τους νεκρούς σου με τέτοιου είδους αντιδράσεις. Δεν είναι χώρος για να εκφρασθούν οι όποιες δικαιολογημένες λαϊκές αντιδράσεις ο χώρος των παρελάσεων.
Δεν είναι χώρος για να εκφρασθεί η όποια δικαιολογημένη αντικυβερνητική δυσφορία, ο χώρος εκδήλωσης μνήμης και τιμής στους ήρωες του 1940», υπερτονίζει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Επίσης καυτηριάζει τη στάση όλων όσοι αποδοκίμασαν τον κ. Κάρολο Παπούλια, λέγοντας πως έτσι αποδοκίμασαν τον θεσμό της ίδια της Δημοκρατίας.

Ο κ. Κοντογιάννης χαρακτηρίζει σοφή την απόφαση να μη χτυπηθεί η αστυνομία με τους διαδηλωτές γιατί η κατάσταση θα γινόταν ανεξέλεγκτη.
Ωστόσο χαρακτηρίζει λάθος την απόφαση να αποχωρεί η Πολιτεία από μια εθνική επέτειο.

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Η κυβέρνηση είναι απούσα και είναι ανίκανη να διαχειρισθεί τα πάντα, αναφέρει χαρακτηριστικά και εκτιμά, πως χρειάζεται μια αλλαγή, γιατί οδηγούμαστε σε εθνικό διχασμό.

«Πρέπει να υπάρξει πολιτική εκτόνωση γιατί ο κίνδυνος να χυθεί αίμα είναι ορατός, και όσοι δεν τον βλέπουν δεν είναι απλά τυφλοί. Είναι εθνικά επικίνδυνοι», επισημαίνει ο κ. Κοντογιάννης ο οποίος προτείνει τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.