ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσφορία στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Δυσφορία στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Το φιάσκο με τους «πράσινους» πανηγυρισμούς που ακολούθησαν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου επιχειρεί να αποφύγει το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου που έχει δώσει εντολή «να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι».

Τηρώντας πιστά την συγκεκριμένη εντολή, οι περισσότεροι βουλευτές δηλώνουν ότι βρίσκονται σε στάση αναμονής έως ότου πάρουν στα χέρια τους το τελικό κείμενο της νέας δανειακής σύμβασης.

Σημειώνουν ότι είναι σημαντική η απόφαση για «κούρεμα» του δημόσιου χρέους κατά 50%, τονίζουν όμως ότι αυτό «δεν αποτελεί λόγο για πανηγύρια».

Σε αυτό το σημείο δεν είναι λίγοι εκείνοι που βρίσκουν ευκαιρία να επαναφέρουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σημερινό κυβερνητικό σχήμα.

Συγκεκριμένα δηλώνουν ότι «υπάρχουν ορισμένοι υπουργοί που ενδιαφέρονται μόνο για δημόσιες σχέσεις και όχι για το πώς θα υλοποιήσουν τις αποφάσεις.

Δυστυχώς, η αναποφασιστικότητα ή ανεπάρκεια ορισμένων κυβερνητικών στελεχών έχει ως αποτέλεσμα την μη επίτευξη των στόχων και τη λήψη νέων σκληρότερων δημοσιονομικών μέτρων».

Με το συγκεκριμένο δεδομένο εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί και τώρα. Δηλαδή, ότι «η κυβέρνηση ίσως να μην καταφέρει να υλοποιήσει τις θετικές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και σε λίγους μήνες να βρεθούμε αντιμέτωποι και πάλι με την χρεοκοπία και την έξοδο της χώρας από το ευρώ».

Για τον λόγο αυτό δεν είναι λίγοι εκείνοι που ετοιμάζουν επιστολές προς τον πρωθυπουργό στις οποίες θα του επισημαίνουν την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών προκειμένου το κυβερνητικό σχήμα να αρχίσει να αποδίδει, «σε διαφορετική περίπτωση, όποιος δεν είναι ικανός να βγαίνει από την κυβέρνηση».