ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρινίδης : «Πήραμε το σοβαρό ρίσκο να αλλάξουμε τη χώρα»

Λαμπρινίδης : «Πήραμε το σοβαρό ρίσκο να αλλάξουμε τη χώρα»

Ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης έδωσε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και μίλησε για την κρίση, τις αποφάσεις της Συνόδου και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

"Είμαστε πολύ αισιόδοξοι" μετά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και "τώρα, ο δρόμος είναι πιο ρεαλιστικός, δίνοντας την προοπτική για φως στο τέλος του τούνελ" τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης.

Μιλώντας από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται από χθες προερχόμενος από την Ουάσιγκτον, όπου είχε συναντηθεί με την Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον, ο κ. Λαμπρινίδης αναφέρθηκε στη σημασία της συμφωνίας στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας ότι τώρα ανοίγεται μια καινούρια σελίδα, γιατί δίνει ελπίδα σωτηρίας στην Ελλάδα, στο ευρώ και στην Ευρώπη και δείχνει ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μίλησε για τις αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών, υπογραμμίζοντας τις "τεράστιες θυσίες" με τις περικοπές μισθών και την εφαρμογή άλλων μέτρων που έχουν προκαλέσει "μεγάλο πόνο".

Διαβάστε περισσότερα στο: newscode.gr