ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ με Τσίπρα και Ζάεφ για το Σκοπιανό

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ με Τσίπρα και Ζάεφ για το Σκοπιανό

Τηλεφωνική επικοινωνία, τόσο με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, είχε τη Δευτέρα (21/05) η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, με τους οποίους συζήτησε τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό των Σκοπίων.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου επιβεβαίωσαν την τηλεφωνική επικοινωνία της κυρίας Μέρκελ με τον πρωθυπουργό διευκρινίζοντας πως κατά τη διάρκειά της δεν τέθηκε επ ουδενί θέμα πίεσης στην ελληνική πλευρά. Ακολούθως η κυρία Μέρκελ επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον Ζόραν Ζάεφ.

Η επικοινωνία αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά τη Συνόδο ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, στη Σόφια, όπου η Μέρκελ είχε ξεχωριστές συναντήσεις με Τσίπρα και Ζάεφ. Η Γερμανίδα καγκελάριος στη Σόφια συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό μεταξύ άλλων τόσο για το Σκοπιανό, όσο και για το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Meta.mκ, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε δηλώσει πως «είμαι χαρούμενη που άκουσα ότι υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας – Σκοπίων. Και οι δύο χώρες έχουν κάνει πρόοδο, παρόλο που ακόμα δεν έχουν φτάσει στον στόχο τους».

Διαβάστε επίσης:

Απορρίφθηκε το νέο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Σχετικές ειδήσεις