ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Βαρβιτσιώτης: Ανεδαφική η επαναδιαπραγμάτευση

Γ. Βαρβιτσιώτης: Ανεδαφική η επαναδιαπραγμάτευση

Ηχηρή παρέμβαση του ιστορικού στελέχους της ΝΔ, Γιάννη Βαρβιτσιώτη, μέσω του ΑΝΤ1 97,2.

«Δεν μπορούν να επιμένουν τώρα στην επαναδιαπραγμάτευση, διότι τώρα έκλεισε το κεφάλαιο ύστερα από πολύωρες συσκέψεις. Νομίζετε ότι θα ξανακαθίσει ο Σαρκοζί, η Μέρκελ και όλοι οι αρχηγοί να αρχίσουν την κουβέντα πάλι για τα ελληνικά προβλήματα», τόνισε χαρακτηριστικά, απαντώντας καταφατικά στο ερώτημα εάν αυτή η συζήτηση είναι πλέον ανεδαφική.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης άφησε και αιχμές για την ηγεσία της ΝΔ χωρίς να την κατονομάσει λέγοντας πως δεν συμβουλεύεται κανείς από το κόμμα τα παλαιά στελέχη.

«Κανείς δεν ρωτάει, νομίζουν ότι τα ξέρουν οι νεότεροι όλα. Μπράβο τους, τα ξέρουν, αλλά νομίζω ότι κάτι βιώσαμε και εμείς στα πενήντα χρόνια που είμαστε στην πολιτική, δεν θέλουν να το ακούσουν, τι να κάνουμε.... Δεν πειράζει. Να σας πω κάτι με απαλλάσσουν από το να πω και να έχω ευθύνη των όσων λέω σε όποιον μου ζητήσει τη γνώμη. Αλλά επειδή δεν πρόκειται να ζητήσει κανείς έχω ηρεμήσει σε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ακόμη πως χρειάζεται μια σοβαρή κυβέρνηση, «γιατί η παρούσα δεν είναι σοβαρή», εκτίμησε πως οι εκλογές θα έκαναν μια εκτόνωση στην κοινή γνώμη, αλλά πως δεν θα μπορούσαν να δώσουν μια ουσιαστική λύση, κατέγραψε την αρνητική εμπειρία του από τις δύο κυβερνήσεις συνεργασίας στις οποίες έχει μετάσχει και τάχθηκε κατά μιας πρότασης μομφής στην κυβέρνηση καθώς κάτι τέτοιο, όπως είπε, θα τη συσπείρωνε.