Με δύο σενάρια για τις συντάξεις κατατέθηκε στην Ε.Ε. το προσχέδιο Προϋπολογισμού 2019

Κατατέθηκε προς αξιολόγηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη…

Πασίγνωστος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα κινδυνεύει με φυλάκιση 12 ετών στην Τουρκία (Vid)

Τουρκικό δικαστήριο απέδωσε κατηγορίες στον γνωστό ποδοσφαιριστή…

LIVE CHAT Φινλανδία-Ελλάδα

Παρακολουθήστε από το LIVE CHAT του Onsports…

Νεκρή 30χρονη Γαλλίδα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλλιθέας

Τραγωδία με νεαρή γυναίκα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο…

Ιδού η «συμμορία» του Βίκτωρα Ρέστη - Καταπέλτης το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών

Βίκτωρας Ρέστης | Ειδήσεις: Ένας αξιωματικός που…

Σκουρλέτης: Ο «Κλεισθένης 1» τάραξε τα νερά στην Αυτοδιοίκηση – Ισοπεδωτική η κριτική της ΝΔ

Σκουρλέτης: Ο «Κλεισθένης 1» τάραξε τα νερά στην Αυτοδιοίκηση – Ισοπεδωτική η κριτική της ΝΔ

Πάνος Σκουρλέτης | Ειδήσεις: Κριτική ως προς τη στάση που επιμένει να τηρεί η Νέα Δημοκρατία στις αλλαγές που φέρνει το νομοθετικό πλαίσιο «Κλεισθένης 1» στην Αυτοδιοίκηση ασκεί ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, προαναγγέλλοντας, παράλληλα προκήρυξη για νέες προσλήψεις στους δήμους.

«Ο “Κλεισθένης 1” τάραξε τα νερά στην Αυτοδιοίκηση και στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό και αυτό φάνηκε από τις πρώτες αρνητικές αντιδράσεις των δήμων, των περιφερειών αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίες θα συνεχιστούν όταν το νομοσχέδιο θα κατατεθεί για συζήτηση στη Βουλή», αναφέρει ο κ. Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα «Έθνος».

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τη ΝΔ ως «δύναμη στασιμότητας και στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», επισημαίνοντας ότι «σε επίπεδο ηγεσίας, ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ ασκούν μια άδικη και ισοπεδωτική κριτική απέναντι στο νομοσχέδιο».

Όσον αφορά τις προσλήψεις, ο υπουργός Εσωτερικών σημειώνει ότι πρόκειται για 757 θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, στους τομείς της καθαριότητας και σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ).

Ακόμη προβλέπονται 118 θέσεις επιστημονικού και εξειδικευμένου προσωπικού σε ορεινούς και μικρούς νησιωτικούς δήμους, οι οποίοι έχουν μεγάλες ανάγκες.

Σχολιάζοντας εξάλλου τα παράπονα επιτυχόντων στο διαγωνισμό για τις 8.166 προσλήψεις μονίμων στους δήμους -ότι αν και πρόθυμοι να εργασθούν οι δήμοι δεν τους προσλαμβάνουν- απάντησε ότι υπάρχουν δήμοι που δημιουργούν προβλήματα στη διαδικασία, θεωρώντας ότι έτσι εξυπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντα των δημοτών τους.

«Σκοπεύω να επικοινωνήσω μαζί τους και να τους ζητήσω να καλύψουν τα κενά τους από τους προσωρινούς πίνακες. Βεβαίως, θα επικοινωνήσω και με το ΑΣΕΠ για να επισπευσθεί η έκδοση των οριστικών πινάκων», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Διαβάστε σχετικά: