ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: «Kύριε Παπανδρέου θέλετε να διαλύσετε την Ελλάδα;»

Σαμαράς: «Kύριε Παπανδρέου θέλετε να διαλύσετε την Ελλάδα;»

Ως απόδειξη εσχάτου αδιεξόδου ανευθυνότητας, χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της συνεδρίασης της Κ.Ο., ζητώντας τη ματαίωσή του και την άμεση διεξαγωγή εκλογών.

«Οι μάσκες έπεσαν», είπε χαρακτηριστικά, μίλησε για πρόταση-παρωδία, τόνισε πως μετά από αυτή την εξέλιξη η κυβέρνηση «τελειώνει» και χαρακτήρισε λύτρωση την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, σημειώνοντας παράλληλα πως αυτές αποτελούν και το πιο «αυθεντικό δημοψήφισμα».

«Ναι ή όχι σε Ευρωπαϊκή συμφωνία ουσιαστικά δεν υπάρχει» είπε, τονίζοντας πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και πως είναι επικίνδυνη και πρέπει να φύγει το γρηγορότερο.

Ενισχύοντας της θέση του, σημείωσε την αντίφαση πως όσο η συμφωνία βρίσκεται υπό αίρεση δημοψηφίσματος, η συμφωνία δεν κλείνει και όσο δεν κλείνει δεν μπορεί κάτι να τεθεί σε δημοψήφισμα.

Ακραίοι τυχοδιωκτισμοί σε βάρος της Ελλάδος

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για ακραίους τυχοδιωκτισμούς σε βάρος της Ελλάδος.

«Επιτέλους τι στόχο έχετε κύριε Παπανδρέου να διαλύσετε την Ελλάδα;», διερωτήθηκε, λέγοντας πως μας κάνει μαθήματα υπευθυνότητας αυτός που παίζει κορώνα-γράμματα το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη. Πρόσθεσε μάλιστα πως μας νοιάζει η Ελλάδα.

«Εσείς δε μας αφοράτε κύριε Παπανδρέου. Τα γεγονότα σας έχουν ξεπεράσει», είπε χαρακτηριστικά.

«Όποιος θέλει να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο διαχωρίζει τη δανειακή σύμβαση από την πολιτική που τη συνοδεύει. Η κυβέρνηση διακινδυνεύει να απορρίψει ο λαός τη λάθος πολιτική και μαζί τη δανειακή σύμβαση που τη συνοδεύει», εξήγησε, διευκρινίζοντας πως η δανειακή σύμβαση ποτέ δεν τέθηκε προς έγκριση. «Τα μέτρα που τη συνοδεύουν απορρίψαμε», πρόσθεσε.

Χοντροειδής απίστευτος εκβιασμός

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για χοντροειδή και απίστευτο εκβιασμό, επισήμανε πως κινδυνεύει ο ελληνικός λαός και απέρριψε την πολιτική που τον οδήγησε σε εφιάλτη.

Ο τυχοδιώκτης κύριος Παπανδρέου

Χαρακτήρισε ακόμη τυχοδιώκτη τον πρωθυπουργό, λέγοντας πως δημοψήφισμα σε στιγμές κρίσης μπορεί να γίνει μπούμερανγκ ακόμη και αν είναι σωστό, ενώ ένα εκβιαστικό δημοψήφισμα μπορεί να γίνει μπούμερανγκ σε ομαλές συνθήκες. Τώρα, όπως είπε, συμβαίνουν και τα δύο.

Λύτρωση οι εκλογές

«Εκτός από απελπισμένη και πανικόβλητη η κυβέρνηση είναι και επικίνδυνη», σημείωσε και ζήτησε να ματαιωθεί το δημοψήφισμα και να φύγει η κυβέρνηση. Ζήτησε επίσης εκλογές για να πάμε από το χάος του Γιώργου στη δημοκρατική σταθερότητα.

Οι άμεσες εκλογές είναι λύτρωση, είπε και για τον τόπο και για τους ξένους.

Κυβερνά χωρίς ίχνος νομιμοποίησης

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι χωρίς ίχνος ντροπής κατηγορεί τη ΝΔ για εκτροπή και τόνισε πως η κυβέρνηση κυβερνά χωρίς ίχνος νομιμοποίησης.

Όχι στη συγκυβέρνηση

«Προχωρώντας στη λογική της συγκυβέρνησης και συντασσόμενος στην αποδεδειγμένα λάθος πολιτική, θα μετέτρεπα τη ΝΔ σε ένα κόμμα που δε θα είχε διδαχθεί τίποτα» σημείωσε, λέγοντας όχι στη συγκυβέρνηση.

«Αν τον είχαμε ακολουθήσει στην ίδια πολιτική θα ήμασταν μπλεγμένοι στα ολοφάνερα τυχοδιωκτικά παιχνίδια του κυρίου Παπανδρέου», πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να κάνει σειρά ταξιδιών και θα έχει σειρά επαφών εντός και εκτός Ελλάδος, ζητώντας συμμάχους.

Χαρακτήρισε τη Ν.Δ. εγγυήτρια δύναμη της σταθερότητας και της Ευρωπαϊκής προοπτικής και πάνω από όλα της αξιοπρέπειας της χώρας.