ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόλκας: Αποφασίζουμε αν θα αλλάξει η χώρα μας

Τόλκας: Αποφασίζουμε αν θα αλλάξει η χώρα μας

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε σήμερα ο υφυπουργός Επικρατείας στον πρωθυπουργό Άγγελος Τόλκας, μιλώντας στη δημόσια ραδιοφωνία.

Ο κ. Τόλκας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αρνούμενη το δημοψήφισμα κινήθηκε στα όρια της θεσμικής εκτροπής, ενώ επέμεινε ότι αντιδρούν συμφέροντα από τις τράπεζες και τον χώρο των ΜΜΕ.

Ερωτηθείς για την απόφαση του πρωθυπουργού για διενέργεια δημοψηφίσματος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, δήλωσε πως «Με το δημοψήφισμα δεν θα αποφασίσουμε μόνο αν θέλουμε η Ελλάδα να συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία, θα αποφασίσουμε και κατά πόσο θέλουμε να αλλάξει η χώρα μας, να ανασυντάξουμε την κοινωνία μας, κατά πόσο θέλουμε να αλλάξουμε πράγματα που μας λυπούν».

Αναφορικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στις Κάννες και τη συμμετοχή του στη Σύνοδο της G20, ο κ. Τόλκας σημείωσε πως «το σημαντικό είναι ότι δεν έχει υπάρξει μια αρνητική τοποθέτηση της κ. Μέρκελ και πολλών αξιωματούχων. Το σημαντικό δεν έχει να κάνει με το αν μαλώνουν την Ελλάδα, ή προσπαθούν να την συνετίσουν.

Η Ελλάδα έχει πάρει μια απόφαση, η οποία είναι το δημοψήφισμα, και έχει να κάνει με την κυριαρχική της θέση, με τη δικιά της απόφαση και τα δικά της συμφέροντα. Δεν μας επιβάλλει κανείς τίποτα και δεν λογοδοτούμε σε κάποιον».