ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το προσφυγικό

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το προσφυγικό

Σκληρή απάντηση στη Νέα Δημοκρατία και την εκπρόσωπο του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, εξαπέλυσε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας (25/06/2018) ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις της και τις επικρίσεις της εναντίον της κυβέρνησης για το προσφυγικό.

«Η κυρία Σπυράκη Σπυράκη καταφέρνει στην ίδια ανακοίνωση να μιλήσει για επιμερισμό της ευθύνης ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες και να κατηγορήσει την Ελλάδα για το προσφυγικό», σημειώνει η Κουμουνδούρου στην ανακοίνωσή της και προσθέτει πως «τα επιχειρήματα περί υπαιτιότητας της Ελλάδας στη διαχείριση του προσφυγικού είναι ψωμί στο βούτυρο των ακροδεξιών δυνάμεων που κλείνουν τα σύνορα στην Ευρώπη και δεν αντιλαμβάνονται την κοινή ευρωπαϊκή ευθύνη».

«Προφανώς και η ίδια η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ μπορεί να αντιληφθεί την αντιφατικότητα αυτή», συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει: «Τα περί περικοπών στα κοινοτικά κονδύλια έχουν νόημα αρκεί να τα απευθύνει και στις διμερείς της επαφές με τα αδελφά κόμματα της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που ακολουθούν αυτήν την πολιτική».

Τέλος, το κυβερνών κόμμα επισημαίνει ότι «δεν περιμέναμε ποτέ από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να υπερασπιστεί τις αρχές της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού στη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά περιμένουμε να μην αναπαράγει τα επιχειρήματα εκείνων των χωρών που κλείνουν τα σύνορα στους πρόσφυγες».

Διαβάστε σχετικά: