ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Το θέμα του Δημήτρη Καμμένου θα έχει λυθεί μέχρι την Παρασκευή

Βούτσης: Το θέμα του Δημήτρη Καμμένου θα έχει λυθεί μέχρι την Παρασκευή

Τις προθέσεις του για το αν θα παραιτηθεί από τη θέση του 8ου αντιπροέδρου του Σώματος, ή θα επιμείνει να του γίνει πρόταση μομφής, θα ανακοινώσει ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση έως την Πέμπτη (05/07/2018).

Το θέμα συζητήθηκε ενώπιον του Δημήτρη Καμμένου στη Διάσκεψη των Προέδρων, και -όπως τόνισε ο κ. Βούτσης- σε κάθε περίπτωση, αν δεν δώσει ο ίδιος τη λύση, το θέμα θα λυθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή (06/07/2018).

«Δεν μπορεί ένας βουλευτής να εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του. Ο κ. Καμμένος δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Βουλής για να πει την τελική του άποψη. Ελπίζω ότι θα έχει βρει λύση και δεν θα βάλει σε περιπέτειες τη Βουλή. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα θα έχει κλείσει μέχρι την επόμενη Παρασκευή. Ο κανονισμός της Βουλής είναι πολύ σαφής και αν χρειαστεί να γίνει πρόταση μομφής, η διαδικασία θα είναι αυστηρά κανονιστική για τα προβλήματα που δημιουργεί η παραμονή του στην αντιπροεδρία του Σώματος» ανέφερε ο κ. Βούτσης, ενημερώνοντας του κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Είναι σαφές ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα. Πρώτον, είναι προφανές από τον κανονισμό της Βουλής ότι οι αντιπρόεδροι προτείνονται και εκλέγονται από τα κόμματα σε ξεχωριστές κάλπες. Άρα δεν μπορεί να γίνει ανεκτή αυτή η κατάσταση, καθώς για δύο εβδομάδες ένα κόμμα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δεν εκπροσωπούνται στο προεδρείο. Είναι δική μας ευθύνη να μην μπει το ζήτημα σε αυτή τη διαδικασία φθοράς. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή αυτή η κατάσταση. Δεν μπορεί να συνεχίζει ένας ανεξάρτητος βουλευτής να είναι αντιπρόεδρος μετά τη λήξη του κύκλου αυτού» πρόσθεσε ο κ. Βούτσης.

Κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει δηλώσεις του κ. Καμμένου ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη αν του γίνει πρόταση μομφής, ο πρόεδρος της Βουλής απέφυγε να απαντήσει, αντιτείνοντας: «Πρέπει όλοι να προφυλασσόμαστε από τέτοιες κοινοβουλευτικές ακροβασίες».

«Πιστεύω ότι και ο ίδιος θα σταθμίσει τα ζητήματα και θα έχουμε μια απάντησή του για να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Δεν μπορεί να είναι κανείς αντιπρόεδρος μόνο για τον εαυτό του. Δεν μπορώ να κάνω το σπασμένο τηλέφωνο, θα ήταν άδικο για τον κ. Καμμένο» κατέληξε ο κ. Βούτσης.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)