ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Μεγάλες ανατροπές και εκπλήξεις αλλάζουν το πολιτικό τοπίο

Νέα δημοσκόπηση: Μεγάλες ανατροπές και εκπλήξεις αλλάζουν το πολιτικό τοπίο

Δημοσκόπηση | Ειδήσεις: Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» και καταδεικνύουν το κλείσιμο της «ψαλίδας» ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 10.000 ατόμων και έρχεται να δώσει μια νέα εικόνα σε ό,τι αφορά τα πολιτικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ βρίσκεται πρώτη με 23,3%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,8%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 8,7% και στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,9%. Με 5,7% βρίσκεται στην πέμπτη θέση το ΚΚΕ. Εκτός Βουλής παραμένουν ΑΝ.ΕΛ., Ένωση Κεντρώων και Λαϊκή Ενότητα, αφού τα ποσοστά τους δεν ξεπερνούν το 3%.

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό και τη συμφωνία των Πρεσπών, το 58% των ερωτηθέντων δηλώνει αρνητικό στην υπογραφή της, ενώ το 30% των ερωτηθέντων είναι θετικό.

Σε άλλο ερώτημα: «Τι πιστεύετε ότι θα κάνει η ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση» το 56% δήλωσε ότι η ΝΔ θα διατηρήσει τη σημερινή συμφωνία, ενώ το 23% θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία. Μόλις το 11% πιστεύει ότι θα καταργήσει τη συμφωνία.

Τέλος, στο ερώτημα για πρόωρες εκλογές το 50% απαντά αρνητικά και το 48% θετικά.

Διαβάστε επίσης: