ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιά Αττική: Σήμερα η έκτακτη σύγκλιση της Διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή

Φωτιά Αττική: Σήμερα η έκτακτη σύγκλιση της Διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή

Φωτιά ΤΩΡΑ:Έκτακτη σύγκλιση της Διάσκεψης των Προέδρων θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 25 Ιουλίου, προκειμένου να αποφασιστεί η συμβολή της Βουλής για την αντιμετώπιση της ανείπωτης τραγωδίας που έπληξε την Αττική, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Βούτσης και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διενέργειας γενικευμένης συζήτησης για το θέμα, καθώς η Βουλή δεν αναστέλλει τη λειτουργία της.

«Σήμερα είναι μια θλιβερή ημέρα ανείπωτης καταστροφής στα όρια της εθνικής τραγωδίας. Είμαστε στη φάση της αποτίμησης, της καταγραφής και η όποια συνολική εκτίμηση θα γίνει, αρχής γεγομένης, από τη μεγάλη σύσκεψη που θα γίνει στο Μαξίμου στις δύο το μεσημέρι» είπε την Τρίτη (24/7) ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Ακόμα επιχειρούν όλες οι αρχές για να υπάρχει μια ακριβής εικόνα για τα θύματα και την τεράστια αυτή καταστροφή σε έναν πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό μέσα σε συνθήκες ασύμμετρης απειλής από μια πυρκαγιά, η οποία από τους ισχυρούς ανέμους και τη μεγάλη ταχύτητα με την οποία έπνεαν, οδήγησε σε αυτήν την τραγωδία».

Όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης, είναι η πρώτη φορά που σε έναν πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό αυτό το φαινόμενο διαμορφώνει αυτήν την εικόνα της απίστευτης τραγωδίας και των συνεπειών σε ανθρώπινες ζωές.

«Θέλω να σας πω το αυτονόητο. Ότι η Βουλή λειτουργεί. Η Βουλή, από την παράδοσή της, εδώ και δεκαετίες, σε όλες τις κρίσιμες στιγμές, δεν αναστέλλει τη λειτουργία της, ακριβώς γιατί είναι το δημόσιο βήμα, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σε όλη αυτήν τη φάση της αποτίμησης της τραγωδίας, να μπορούν και οι πολιτικές δυνάμεις και η κυβέρνηση να απευθύνονται με στοιχεία, με εκτιμήσεις και άρα το πένθος που όλους μας διακατέχει δεν αναστέλλει τη λειτουργία της Βουλής, έτσι ώστε και οι προεδρεύοντες και τα στελέχη των κομμάτων θα έχουν την υποχρέωση να τοποθετηθούν σε αυτήν την τραγωδία» σημείωσε.

Ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε ότι σήμερα, στις 10:00, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ενώ την Τρίρη έγινε μία έκτακτη σύσκεψη με τους αντιπροέδρους του Κοινοβουλίου, προκειμένου να καθοριστούν οι γενικές αρχές, με τις οποίες θα λειτουργήσει η Βουλή.

Μέτρα αρωγής εκ μέρους της Βουλής θα ανακοινωθούν μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων και στη συνεδρίαση του Τμήματος, την Πέμπτη 26 Ιουλίου, οπότε μπορεί, ενδεχομένως, να υπάρξει γενίκευση της συζήτησης.

Η συμβολή της Βουλής μπορεί να έχει είτε τη μορφή της υλικής αρωγής είτε νομοθετικό χαρακτήρα των μέτρων που μπορεί να χρειαστεί να ληφθούν.