ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιές Αττική – Ζουράρις: «Ευθύνη έχει και ο λαός – Εγώ δεν θα παραιτούμουν»

Φωτιές Αττική – Ζουράρις: «Ευθύνη έχει και ο λαός – Εγώ δεν θα παραιτούμουν»

Να επιμερίσει τις ευθύνες για την τραγωδία στην ανατολική Αττική φαίνεται πως επιχειρεί ο βουλευτής των ΑΝΕΛ

Ο κ. Ζουράρις, μιλώντας στο FOCUS FM της Θεσσαλονίκης, είπε ότι «όταν οι εμπειρογνώμονες μας δώσουν ένα πόρισμα, τότε πρέπει να τεθεί το θέμα της συγκεκριμένης πολιτικής ευθύνης των πολιτικών αξιωματούχων».

Ο ίδιος υποστήριξε πως είναι λάθος η αντίληψη της αντιπολίτευσης, που ζητά ευθύνες, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «πολιτική ευθύνη έχει και ο λαός, ως πολιτειακός παράγων. Πολιτική ευθύνη έχουμε και εμείς που πιέζαμε λόγω ανέχειας, φτώχειας να αποκτήσουμε ένα κεραμίδι που δεν ήταν εντελώς κανονικό, το οποίο το χτίζαμε πάνω στους χείμαρρους. Το ελληνικό κράτος ήταν πάντοτε πιο αδύνατο από τον λαό σε αυτά τα θέματα».

Κάνοντας σύντομη αναδρομή αναφέρθηκε στην περίοδο του ΠΑΣΟΚ όταν με υπουργό χωροταξίας τον Αντώνη Τρίτση και με σύνθημα «αν το δηλώσεις μπορείς να το σώσεις», ξεκίνησε γενικευμένη τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

«Δεν γίνεται να χρεωθεί στην σημερινή κυβέρνηση το σύνολο των νομιμοποιήσεων από το 1974. Η πολιτική ευθύνη είναι αφηρημένη έννοια, επιμερίζεται και πηγαίνει μέχρι την περίοδο του Αντώνη Τρίτση. Ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας δεν μπορεί να επωμιστεί το σύνολο της ευθύνης. Θα πάρω στους ώμους μου τις τελευταίες 15- 20 νομιμοποιήσεις που γίνονταν κάθε 3-4 χρόνια από το 1974 όταν μύριζε εκλογές γιατί η πίεση του κόσμου είναι μεγάλη;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις.

«Εκατοντάδες άνθρωποι κάηκαν στην Καλιφόρνια, δεν θυμάμαι να παραιτήθηκε κανείς», κατέληξε λέγοντας ο κ. Ζουράρις.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η μητέρα της μικρής Εβίτας: «Ακούω την τρεμάμενη φωνούλα του Αντρέα» (vid)

Φωτιά Μάτι: Δραματικές εξελίξεις με τα δίδυμα κοριτσάκια – Στο νεκροτομείο οι γονείς τους

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ