«Κλειδώνουν» οι εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου

«Κλειδώνουν» οι εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου

Στην 19η Φεβρουαρίου ως την καταλληλότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή εκλογών συνέκλιναν οι αντιπροσωπείες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά τη συνάντηση που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Στη συνάντηση αποσαφηνίστηκε το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του προγράμματος της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να επιτευχθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης και να εγκριθεί η νέα δανειακή σύμβαση για τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση η ΝΔ ήταν υπέρ της διεξαγωγής εκλογών τον Δεκέμβριο, αλλά μετά την ανάλυση των δεδομένων που απορρέουν από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου συμφώνησαν σε μία μικρή παράταση του βίου της νέας κυβέρνησης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να πρόκρινε τον Μάρτιο ως τον καταλληλότερο χρόνο, αλλά μετά την επιμονή των στελεχών της ΝΔ βρέθηκε η χρυσή τομή στις 19 Φεβρουαρίου.

Στη συνάντηση, από πλευράς ΠΑΣΟΚ συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Σαχινίδης και οι κκ. Ζαννιάς, Πλασκοβίτης και Π. Χριστοδούλου, ενώ από τη ΝΔ συμμετείχαν ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και οι στενοί συνεργάτες του προέδρου του κόμματος κκ. Σταμάτης, Σταϊκούρας και Λαζαρίδης.

Σήμερα αναμένεται η νέα επαφή (τηλεφωνικά ή διά ζώσης) του κ. Παπανδρέου με τον κ. Σαμαρά, προκειμένου να επισφραγίσουν τον χρόνο των εκλογών, το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Οι αντιπροσωπείες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα έχουν συναντήσεις με τους υποψήφιους υπουργούς, ενώ το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που θα συγκαλούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας προκειμένου να κριθεί η συμμετοχή ή μη των υπολοίπων κομμάτων, ματαιώθηκε λόγω μη συμμετοχής της Αλέκας Παπαρήγα και του Αλέξη Τσίπρα.