ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Παπαρήγα: Δεν θα είναι κυβέρνηση λίγων εβδομάδων

Α. Παπαρήγα: Δεν θα είναι κυβέρνηση λίγων εβδομάδων

Τη βεβαιότητα ότι κυβέρνηση αυτή, ούτε το χρέος θα αντιμετωπίσει, ούτε τα ελλείμματα, ούτε την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας εξέφρασε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη τύπου.

Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε «κυβέρνηση μαύρου μετώπου των κομμάτων του κεφαλαίου», τον επικείμενο σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας και απέδωσε τη δημιουργία της στις πιέσεις της ΕΕ και του εγχώριου κεφαλαίου.

«Στόχος του ΚΚΕ στο νέο σκηνικό που δημιουργείται είναι να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση ή να συντομευτεί όσο το δυνατόν η διάρκεια ζωής της, καθώς, όπως είπε, τα μέτρα που θα λάβει θα είναι πρωτοφανέρωτα.

Ένα μεγάλο μέρος του λαού νιώθει ταπεινωμένο από τις τοποθετήσεις των Μέρκελ και Σαρκοζί, αλλά και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων, είπε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι αν ο λαός θέλει να απαλλαγεί από την ταπείνωση, πρέπει η χώρα να απαλλαγεί από την εξουσία των μονοπωλίων και την ΕΕ.

Η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν θα είναι κυβέρνηση λίγων εβδομάδων, γιατί αυτά που θέλει να κάνει θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο και γι' αυτό θα προσπαθήσουν να την "τραβήξουν".

Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την αντίθεσή της στην δημιουργία ευκαιριακών μετώπων, υποστηρίζοντας ότι μελλοντικά αποτελούν αναχώματα της αστικής τάξης. Υπό το πρίσμα αυτό εξέφρασε και πάλι την αντίθεσή της σε κινήματα, όπως αυτό των "Αγανακτισμένων", για τα οποία, όπως είπε, δρουν αποπροσανατολιστικά.

Ως προς την άρνηση συμμετοχής στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η κ. Παπαρήγα διερωτήθηκε τι νόημα θα είχε η συμμετοχή του ΚΚΕ στη συζήτηση π.χ. για το νέο πρωθυπουργό ή τους υπουργούς.