Ικανοποίηση στη Συγγρού με τις εξελίξεις

Ικανοποίηση στη Συγγρού με τις εξελίξεις

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά και κορυφαίων στελεχών πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος, προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο  της χθεσινής συμφωνίας για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασής του να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Σαμαράς τη συσχέτισε με την αποσταθεροποίηση της σχέσης της Ελλάδας με την ΕΕ στην οποία, όπως είπε, οδηγούσαν οι χειρισμοί του Γιώργου Παπανδρέου.

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι περιορισμένης εντολής και χρόνου και έχει ως μοναδικό σκοπό να διαχειριστεί τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, με ταυτόχρονη απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία.

Στη ΝΔ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι με τη χθεσινή κίνηση του Αντώνη Σαμαρά διασφαλίζεται ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας, αλλά και οι εκλογές.

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν μεταξύ άλλων οι δύο αντιπρόεδροι Δ. Αβραμόπουλος και Στ. Δήμας και τα στελέχη Α. Λυκουρέντζος, Κ. Τασούλας, Ε. Στυλιανίδης, Ν. Δένδιας, Χρ. Σταϊκούρας, Γ. Κουμουτσάκος, Κ. Μαρκόπουλος, Ε. Αντώναρος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κ. Τζαβάρας, Π. Παυλόπουλος, Α. Σπηλιωτόπουλος, Μ. Βαρβιτσιώτης και οι συνεργάτες του προέδρου του κόμματος Κ. Μπούρας και Κ. Αρβανιτόπουλος.