ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ.Κουβέλης: Δεν είμαι ενθουσιασμένος με τη «λύση ανάγκης»

Σ.Κουβέλης: Δεν είμαι ενθουσιασμένος με τη «λύση ανάγκης»

Επιφυλάξεις για τη νέα κυβέρνηση εξέφρασε μέσω του «ΑΝΤ1 97,2», ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Κουβέλης, χαρακτηρίζοντας «λύση ανάγκης», το εγχείρημα και τασσόμενος υπέρ του δημοψηφίσματος.

«Καταρχήν προφανώς μοιράζομαι την ανακούφιση όλων ότι εντέλει καταφέραμε και έγινε εφικτό να υπάρξει μια λύση, στο παρά πέντε ή και πέντε, έχοντας υπόψη και τη δήλωση του κ. Όλι Ρεν νομίζω ότι μιλάμε για το και πέντε. Έτσι που είχαν έρθει τα πράγματα τουλάχιστον μπορώ να πω ότι υπάρχει αυτή η λύση. Αλλά ακούτε πως το λέω, δεν το λέω με κανένα ενθουσιασμό γιατί θεωρώ ότι αυτή η λύση που δίνεται ως λύση ανάγκης, έχει και ένα κομμάτι που νομίζω ότι φέρνει αρκετά πίσω την επαφή όλου του πολιτικού συστήματος με τον κόσμο. Τι εννοώ; Εννοώ ότι μιλάμε σήμερα σαν Έλληνες, ότι έχουμε μια χώρα που βρίσκεται χρεωμένη και ουσιαστικά εξαρτώμενη οικονομικά από άλλες χώρες και από την Ε.Ε, είναι μια χώρα σε καθεστώς επιτήρησης, και επιπλέον θα έχει και έναν Πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει εκλεγεί, έχει τοποθετηθεί. Όλα αυτά τα στοιχεία εμένα δεν μπορώ να πω ότι με χαροποιούν», παρατήρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ακόμη πως είχε υποστηρίξει και συνεχίζει να υποστηρίζει ότι το δημοψήφισμα αν γινόταν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι το τέλος του Νοέμβρη, και αν μπορούσε να έχει υπάρξει μια συνεννόηση με τους Ευρωπαίους ηγέτες ήταν κατ' αυτόν μια πολύ καλύτερη λύση από αυτό που έχουμε σήμερα.

«Γιατί; Γιατί ουσιαστικά θα είχαμε την επιβεβαίωση των Ελλήνων πολιτών ότι θέλουν να υπάρξει αυτή η λύση και ότι δίνουν την εντολή στην υπάρχουσα νόμιμα εκλεγμένη, δεν εννοώ ότι είναι παράνομη αυτή, αλλά εννοώ με την άμεση ψήφο του ελληνικού λαού κυβέρνηση, να το υλοποιήσει. Αυτό θα ήταν και μια πολύ μεγάλη ασπίδα ασφάλειας και προστασίας της ίδιας της Ελλάδας από πιθανές κοινωνικές αναταραχές που πολύ φοβάμαι ότι δεν θα γλυτώσουμε», εξήγησε.