ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρίτσης για την Παπαχρήστου: Ο αθλητής είναι και πρότυπο

Κυρίτσης για την Παπαχρήστου: Ο αθλητής είναι και πρότυπο

Ο Γιώργος Κυρίτσης υπεραμύνθηκε του σχολίου του περί «κακής επιλογής» του Πρωθυπουργού να πει συγχαρητήρια στη Βούλα Παπαχρήστου.

«Είναι πράγματα που μαθαίνουμε στο σχολείο. Ο αθλητισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις αξίες του ανθρωπισμού. Αυτή η απαίτηση είναι πιο ισχυρή για ανθρώπους που φορούν το εθνόσημο», δήλωσε την Κυριακή στο epsilontv ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας αναφορά σε ρατσιστικό tweet που είχε κάνει προ εξαετίας η πρωταθλήτρια Ευρώπης του τριπλούν, το οποίο της είχε κοστίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Το θέμα αφορά την ανάρτηση της Παπαχρήστου το 2012 που ανέφερε «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα… Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου… θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!». Η αθλήτρια έχει απολογηθεί για την ανάρτησή της, αλλά η ΕΟΕ την απέκλεισε από την ολυμπιακή ομάδα.

«Οι αθλητές είναι και πρότυπα για τη νεολαία. Αν είχα κάνει τόσο μεγάλη χοντράδα θα είχα φροντίσει επόμενο διάστημα να πηγαίνω σε σχολεία να μιλάω για τον ρατσισμό. Θα περίμενα ένας αθλητής της εθνικής ομάδας τόσο προβεβλημένος να έχει αναλάβει μια ενεργό δράση στην αντίθετη κατεύθυνση, δεν το είδα αυτό», συμπλήρωσε ο κ. Κυρίτσης.