ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κλειδώνει» του Παπαδήμου

«Κλειδώνει» του Παπαδήμου

Του Μενέλαου Τασιόπουλου

Ο Λουκάς Παπαδήμος φαίνεται ότι θα είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο νέος μεταβατικός πρωθυπουργός.

Σχετική ανακοίνωση αναμένεται να υπάρξει μέσα στις επόμενες ώρες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει συμφωνία για δύο αντιπρόεδρους στη νέα ενδιάμεση κυβέρνηση.

Από το ΠΑΣΟΚ το πιο πιθανό πρόσωπο είναι αυτό του Ευάγγελου Βενιζέλου, νυν υπουργού Οικονομικών και Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης.

Ο κ. Παπαδήμος ζητά να ορίσει ο ίδιος δικό του οικονομικό επιτελείο στο οποίο επιθυμεί να συμμετέχει και ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος στο υπουργείο οικονομικών για να αναλάβει τον τομέα των εσόδων.

Σε αυτή την περίπτωση ο κ. Βενιζέλος δεν θα είναι υπουργός Οικονομικών κάτι που φαίνεται να δημιουργεί ήδη αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Ακόμα για το οικονομικό επιτελείο "παίζει" και το όνομα τουκ. Ρουμελιώτη (σε ρόλο συνδέσμου με την Ουάσιγκτον), το όνομα του οποίου ακούστηκε και για την θέση του νέου πρωθυπουργού.

Κυβερνητικοί κύκλοι διαδίδουν στο περιστύλιο της βουλής ότι :

« Ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 θα ανακοινώσει την συμφωνία που έχει αποδεχτεί η Ν.Δ προκειμένου να αναλάβει πρωθυπουργός ο κ. Λουκάς Παπαδήμος.

Οι όροι του κ. Παπαδήμου έγιναν δεκτοί και δεν ήταν άλλοι από το να τον πλαισιώνουν δικοί του άνθρωποι»

Όπως φαίνεται στην ενδιάμεση κυβέρνηση θα συμμετέχουν πρόσωπα και από τα δύο κόμματα, ενώ ανοιχτό παραμένει το χρονικό διάστημα της με τον κ. Παπαδήμο να ζητά κυβέρνηση εξάμηνης διάρκειας.

Πάντως μίνιμουμ χρονικό διάστημα για να υπάρξει συμφωνία είναι το τέλος Μαρτίου και όχι η 19 Φεβρουαρίου, όπως αρχικά είχε ακουστεί.

Διαβάστε ακόμη:

Το παρασκήνιο της υποψηφιότητας Παπαδήμου