Κακλαμάνης: «Οι ώρες είναι κρίσιμες για τη χώρα»

Κακλαμάνης: «Οι ώρες είναι κρίσιμες για τη χώρα»

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, δήλωσε στο αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «ο τόπος έχει ανάγκη κυβέρνησης και όχι αντιπολίτευση και μπάχαλο. Οι ώρες είναι κρίσιμες για τη χώρα και πρέπει όλοι να το αντιληφθούν».


Ερωτώμενος σχετικά με τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε στο γραφείο του στη Βουλή με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος Πέτρο Ευθυμίου και Χρήστο Πρωτόπαπα, ο κ. Κακλαμάνης απέφυγε να πει οτιδήποτε για το περιεχόμενο των επαφών του, όπως και για τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Δηκτική, ωστόσο, ήταν η απάντηση του όταν ρωτήθηκε για τα σενάρια και τις φήμες που κυκλοφορούν από το πρωί ότι μπορεί να είναι η εναλλακτική λύση σε περίπτωση που υπάρχει ναυάγιο στη συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού. «Τι είμαι εγώ; Εξωφυλαρούχα;», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Δεν με σκέφτονται στο κέντρο. Εγώ, όπως πολύ καλά ξέρετε, είμαι απέναντι στα συμφέροντα».

Σε άλλη ερώτηση αν υπάρχει πρόβλημα ενότητας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο κ Κακλαμάνης το διέψευσε κατηγορηματικά σημειώνοντας με έμφαση: «Πρέπει να είναι όλοι ενωμένοι. Πρέπει και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να είναι ενωμένοι. Δεν ωφελεί τη χώρα αυτή την ώρα ο ένας από εδώ και ο άλλος από εκεί».