ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Η συμμετοχή Παπακώστα στην κυβέρνηση είναι κάτι ιδιαίτερο

Σκουρλέτης: Η συμμετοχή Παπακώστα στην κυβέρνηση είναι κάτι ιδιαίτερο

Ως ιδιάζουσα περίπτωση σχολίασε την Τετάρτη (29/08/2018) ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, τη συμμετοχή της Κατερίνας Παπακώστα στην κυβέρνηση.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM και απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για την εισδοχή πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε: «Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αυτούς που λένε ότι αυτός υπήρξε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και σε κυβερνητικές θέσεις, ενώ τώρα τον βάζετε στην κυβέρνηση. Μα για σκεφτείτε ότι από την εποχή που ήταν σε κρίσιμες πολιτικές θέσεις τα συγκεκριμένα πρόσωπα, τι έχει αλλάξει από κάτω; Έχει προηγηθεί ο κόσμος. Η πολιτική πραγματικότητα έχει αλλάξει άρδην τα τελευταία χρόνια του μνημονίου. Θεωρώ ως έκφραση αυτών των αλλαγών και τη συμμετοχή των συγκεκριμένων προσώπων στο κυβερνητικό επίπεδο».

Και συνέχισε: «Η συμμετοχή στην κυβέρνηση της Κατερίνας Παπακώστα είναι κάτι ιδιαίτερο. Στην πολιτική ζωή αυτή τη στιγμή ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα είναι η Συμφωνία των Πρεσπών. Θεωρώ τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις της κ. Παπακώστα σε απόλυτα θετική κατεύθυνση γύρω από αυτό το θέμα. Άρα, θα έλεγε κανείς, απομονώνοντας και μόνο αυτό το ζήτημα ότι μπορεί να δικαιολογήσει την αξιοποίησή της σε αυτή τη θέση, γνωρίζοντας, παράλληλα, και τις αποστάσεις που έχει πάρει από τη ΝΔ για πολύ συγκεκριμένα θέματα. Η κυρία Παπακώστα δεν προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένει με τον δικό της ανεξάρτητο λόγο, είναι μια συνεργαζόμενη πολιτική προσωπικότητα που στη δεδομένη συγκυρία μπορούμε να εξηγήσουμε τους λόγους συμμετοχής της».

Εξάλλου, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως το κυβερνών κόμμα «θα μπορέσει, πηγαίνοντας προς εκλογές, όχι μόνο να κλείσει τη δημοσκοπική διαφορά, αλλά να ανατρέψει τη σημερινή εικόνα, διότι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που παρακολουθεί την κυβέρνηση, εξακολουθεί να ελπίζει σε αυτή και της δείχνει ανοχή».

«Η κυβέρνηση μπορεί να βάλει το δικό της αποτύπωμα, ο πήχης των απαιτήσεων είναι πολύ ψηλά και δεν υπάρχει πλέον το άλλοθι των μνημονίων», ανέφερε.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις της ΝΔ περί «παροχολογίας», ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε: «Δεν μιλάμε για μια πρακτική παροχών παλαιού τύπου, αλλά για αξιοποίηση πραγματικών νέων δυνατοτήτων που μας δίνονται μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος».

Διαβάστε επίσης: