ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο «πόλεμος» των ονομάτων για το ΥΠΟΙΚ

Ο «πόλεμος» των ονομάτων για το ΥΠΟΙΚ

Ήταν κάτι παραπάνω από πολύπλοκο το παζάρι, το οποίο «παίχτηκε» τα τελευταία 24ωρα, σχετικά με τη σύνθεση του οικονομικού επιτελείου της νέας κυβέρνησης.

Κάθε φορά που άλλαζε το όνομα του πιθανού υποψηφίου πρωθυπουργού, άλλαζε μαζί και η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου και νέα ονόματα «πηγαινο-έρχονταν» σε θέσεις-κλειδιά του κτιρίου της οδού Νίκης.

Μεταξύ αυτών που ακούστηκαν περισσότερο τις τελευταίες ώρες, συμπεριλαμβάνονται κατ' αρχήν εκείνα του κ. Βασίλη Ράπανου, προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, του κ. Γιάννη Στουρνάρα, διευθυντή του ΙΟΒΕ, του κ. Βαγγέλη Βενιζέλου, με τη λογική ότι παραμένει, εφόσον ο νέος πρωθυπουργός είχε περισσότερο υπηρεσιακό χαρακτήρα, αλλά και μια σειρά ακόμα, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, με ακαδημαικά κυρίως χαρακτηριστικά και με «βαριά» βιογραφικά, ο καθένας, στον κλάδο του.

Το πρόβλημα πάντως, έγκειται στο γεγονός ότι τα ονόματα μπορεί να «έπαιζαν», όμως, κατά τα άλλα σχεδόν τίποτα δεν κινούνταν στο υπουργείο όλα αυτά τα τελευταία 24ωρα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν την ανησυχία ότι αυτή η εικόνα της «παγωμάρας» γενικότερα, θα συνεχίσει να υφίσταται καθ' όλη τη διάρκεια του διμήνου ή το πολύ τριμήνου, που θα διαρκέσει η θητεία της νέας μεταβατικής κυβέρνησης.

Μόνο που σε αυτή την περίπτωση απειλείται να τιναχθεί στον αέρα ό,τι με κόπο και …μέτρα φτιάχτηκε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Κι αυτό είναι που θέλει να αποφύγει πάση θυσία η Κομισιόν, που διαβλέπει τον κίνδυνο.

Στην πραγματικότητα, όμως, ούτε κι αυτή μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, εδώ που έχουν φτάσει πλέον τα πράγματα.