ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2018 – Τσίπρας: Απολύτως εφικτά τα μέτρα που εξαγγείλαμε

ΔΕΘ 2018 – Τσίπρας: Απολύτως εφικτά τα μέτρα που εξαγγείλαμε

Την αισιοδοξία του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε κατά τη συνέντευξη Τύπου στην 83η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τον ενοχλεί η χρήση του όρου «παροχολογία», ιδιαίτερα από αυτούς «που γονάτισαν τη χώρα».

Σημείωσε ότι αυτά που εξήγγειλε είναι οι ελάχιστες ελαφρύνσεις για εκείνους που σήκωσαν δυσανάλογα τα βάρη της κρίσης και τη μεσαία τάξη.

«Εμείς πηγαίνουμε με σχέδιο. Είχα πει από πέρυσι ότι από το 2019 θα έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο», υπογράμμισε. «Εμείς χτες παρουσιάσαμε το σχέδιο μας, το όραμά μας για την Ελλάδα της νέας εποχής, και μέσα στο συνολικό πλαίσιο εντάξαμε και τις αναγκαίες ελαφρύνσεις και μέτρα κοινωνικής στήριξης για να απαλύνουμε τις πληγές και να άρουμε αδικίες της μνημονιακής εποχής», τόνισε.

«Τα τελευταία 8 χρόνια δεν σήκωσαν τα βάρη όποιοι έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Αυτά που εξαγγείλαμε είναι απολύτως εφικτά και σημαντικά για μία κοινωνία που έχει υποστεί πολύ σημαντικές πιέσεις, η έξοδος όμως από τα μνημόνια δεν είναι επικοινωνιακό εύρημα, αλλά μία πραγματικότητα. Αυτός ο χώρος είναι που μας δίνει τη δυνατότητα να μιλήσουμε με ασφάλεια και αυτά εξαγγείλαμε χθες. Και βεβαίως, θα τα πραγματοποιήσουμε άμεσα. Προς το τέλος του 2018 θα δούμε αν υπάρχει επιπλέον χώρος για μέρισμα και νομίζουμε ότι θα υπάρχει. Πάει καλά η οικονομία και υπερβαίνει τους στόχους που είχαμε θέσει».