ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει η Κυβέρνηση για τους «όρους» του Λ. Παπαδήμου

Επιμένει η Κυβέρνηση για τους «όρους» του Λ. Παπαδήμου

Το ότι ο Λουκάς Παπαδήμος έβαλε 4 όρους ώστε να δεχθεί την πρωθυπουργική θέση παρά την επίσημη διάψευσή του άφησε να εννοηθεί ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, μέσω του «ΑΝΤ1 97,2».


«Όπως ξέρετε χθες δεν ήταν διαρροές, υπήρξε επίσημη θέση. Από την άλλη επιπλέον δεν θέλω να θεωρήσω ότι έχει ειπωθεί κάποιο ψέμα από την νέα πλευρά. Ας είμαστε καλόπιστοι λοιπόν, ας μην ψάχνουμε πίσω από τις γραμμές σε λεπτομέρειες οι οποίες μπορεί και να μην έχουν αξία», σημείωσε ο κος Τόλκας, προσθέτοντας πως «χθες ακριβώς υπήρξε αυτή η ενημέρωση. Υπήρξε όσον αφορά τα σημεία τα συγκεκριμένα τα οποία είπαμε, σήμερα και με την αποστροφή του νέου Πρωθυπουργού νομίζω ότι το σημαντικό είναι ότι ξεπεράστηκαν όλα αυτά τα ζητήματα και αποκαταστάθηκε πλήρως η βούληση που υπήρξε από την κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή να μπορέσει να ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία, και άμεσα σύντομα, να έχουμε νέο Πρωθυπουργό».

«Όπως σας είπαμε και χθες, υπήρχαν 4 σημεία συγκεκριμένα τα οποία ήταν ξεκάθαρο και αν θέλετε επί της ουσίας να το δούμε, έχει να κάνει με το εξής, ότι όσον αφορά καταρχήν το οικονομικό επιτελείο εκεί είχαμε πει ότι δεν υπήρξε κάποια απαίτηση από τον κ. Παπαδήμο, να υπάρξει κάποιο άλλο επιτελείο δηλαδή, και αυτό το είπαμε χθες, ήταν η υπογραφή και η αποδοχή των δυο κομμάτων αυτού του προγράμματος το οποίο φαντάζομαι υπάρχει πλέον με την αποδοχή αυτή η οποία υπήρξε από τα δυο μεγάλα κόμματα, και τα πολιτικά στελέχη της ΝΔ τα οποία απομένει να δούμε εάν αυτά συμμετέχουν», τόνισε ο κος Τόλκας, επιβεβαιώνοντας τις χθεσινές διαρροές και επιμένοντας στα όσα υποστήριξε εχθές το Μαξίμου..