ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση - «βόμβα»: Ο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει συνεχώς τη ΝΔ

Δημοσκόπηση - «βόμβα»: Ο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει συνεχώς τη ΝΔ

Δημοσκόπηση ALCO | Ειδήσεις: Κλείσιμο της «ψαλίδας» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία καταγράφει δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 23,1% έναντι 17,9% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μια διαφορά, όμως, που διαμορφώνεται σε μονοψήφιο νούμερο και συγκεκριμένα στις 5,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Σημειώνεται πως βάσει της προηγούμενης δημοσκόπησης της ίδιας εταιρείας, η ΝΔ προηγείτο με 22,5% έναντι ποσοστού 16,3% που συγκέντρωνε αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 6,2 ποσοστιαίων μονάδων).

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 5,5%, το ΚΚΕ 5,2% και το Κίνημα Αλλαγής 4,5%.
Εκτός Βουλής (κάτω από το όριο του 3%) βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων (2%), οι ΑΝ.ΕΛ. (1,8%), η Λαϊκή Ενότητα (1,7%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,3%), το Ποτάμι (1,2%) και η Ελληνική Λύση (1%).

Ένα 4,1% των ερωτηθέντων απαντά πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα, ένα 12,1% λέει πως θα απέχει από τις εκλογές, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 15,8%.

Δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr αναλυτικά τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης (Πηγή πληροφοριών: Kontra Channel)

Διαβάστε επίσης: