ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει στη Βουλή, αν οι Σκοπιανοί τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους

Κουβέλης: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει στη Βουλή, αν οι Σκοπιανοί τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει αίσια έκβαση στο Σκοπιανό, εφόσον η γειτονική χώρα εφαρμόσει στο ακέραιο της δεσμεύσεις της, εκφράζει ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Κυριακή (23/09/2018) στην εφημερίδα «Τύπος της Θεσσαλονίκης».

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, «η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει προς κύρωση στο ελληνικό Κοινοβούλιο, υπό την προϋπόθεση ότι η γειτονική χώρα θα έχει τηρήσει στο ακέραιο, όλα όσα προβλέπονται σε αυτήν».

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στο περιεχόμενο της συμφωνίας, ο κ. Κουβέλης επισημαίνει πως «διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα και αποδυναμώνει τη δράση των δυνάμεων εκείνων που θέλουν να βάλουν τα Βαλκάνια σε νέες περιπέτειες με την επαναχάραξη των συνόρων».

Ο ίδιος σημειώνει, εξάλλου, ότι «εθνικιστικές δυνάμεις στην Αλβανία προβάλλουν την ιδέα της “Μεγάλης Αλβανίας”με τα σύνορα της «νέας χώρας» να περιλαμβάνουν ελληνικά εδάφη και εδάφη των Σκοπίων», ενώ υπενθυμίζει και τη στρατιωτική συνεργασία της Τουρκίας με την Αλβανία και τις πιέσεις που ασκούσε η Άγκυρα όλο το προηγούμενο διάστημα προς την πολιτική ηγεσία των Σκοπίων, για να μην καταλήξει σε συμφωνία με την Ελλάδα.

«Κατανοώ τη στάση μερίδας των πολιτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι οποίοι αντιδρούν με ειλικρινή πατριωτισμό και δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τις παραμέτρους στο σύνολό τους. Η κυβέρνηση όμως, όπως οφείλουν να κάνουν όλοι οι πραγματικοί δημοκράτες και οι γνήσιοι πατριώτες, στέκεται απέναντι σε φασιστικές και εθνικιστικές ομάδες, οι οποίες εκμεταλλευόμενες τον γνήσιο πατριωτισμό μερίδας της κοινωνίας, ταυτίζονται με τους πραγματικούς εχθρούς της πατρίδας και του λαού και υπηρετούν σχέδια αποσταθεροποίησης στην περιοχή», λέει ο Φώτης Κουβέλης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο υπουργός Ναυτιλίας εκτιμά πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Παράλληλα, δεν διστάζει να ασκήσει δριμύτατη κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «η πρόσφατη ομιλία στου στη ΔΕΘ «εμπεριείχε ακραιφνείς νεοφιλελεύθερες διακηρύξεις, επικίνδυνες για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των πολιτών».

Τέλος, εκφράζει την αισιοδοξία του για το θέμα των συντάξεων και σημειώνει με έμφαση: «Πιστεύω ότι οι προσπάθειες του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης θα έχουν θετικό τέλος. Το κλίμα με τους εταίρους και τους δανειστές έχει αλλάξει».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων