ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Public Issue: Κατά 10 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ

Public Issue: Κατά 10 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα 10 μονάδων έχει η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Με βάση τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ με ποσοστό 28,5%, και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 19,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 11%, ΛΑΟΣ 8,5%, Δημοκρατική Αριστερά 7,5% και Οικολόγοι 3,5%. Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένει η Δημοκρατική Συμμαχία, καθώς συγκεντρώνει το 2,5%. Η αποχή καταγράφεται στο 27%.

Πάντως, κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν φαίνεται ότι συγκεντρώνει αυτοδυναμία, ενώ το 60% των πολιτών εκτιμά ότι η κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας και το 54% χαρακτηρίζει αναγκαία τη διεξαγωγή εκλογών.

Δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών

Στη δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών, ο Γιώργος Παπανδρέου λαμβάνει το 19%, ο Αντώνης Σαμαράς το 33%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης το 41%, ο Αλέξης Τσίπρας το 38% και η Αλέκα Παπαρήγα το 27%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο «κανένας» με 61%, ο Αντώνης Σαμαράς με 28% και ο Γιώργος Παπανδρέου με 11%.

Υψηλά ποσοστά Παπαδήμου.

Ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά συγκεντρώνει ο νέος πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, που απολαμβάνει δημοτικότητα 55%, έναντι αρνητικών γνωμών που φθάνουν μόλις στο 18%.

Ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά απολαμβάνει ο κ. Παπαδήμος και μεταξύ των ψηφοφόρων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνησή του. Οι επτά στους 10 ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και οι έξι στους 10 του ΛΑΟΣ έχουν θετική γνώμη, ενώ στη ΝΔ εκφράζεται θετικά ένα 56%.

Αντιθέτως, ο Φίλιππος Πετσάλνικος λαμβάνει μόλις 25% θετικές γνώμες, έναντι 57% αρνητικών.