ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαρτυρίες των Εβραίων της Γερμανίας για το ΛΑΟΣ

Διαμαρτυρίες των Εβραίων της Γερμανίας για το ΛΑΟΣ

Έντονες αντιδράσεις στην Ευρώπη έχει προκαλέσει η συμμετοχή στελεχών του ΛΑΟΣ στη νέα κυβέρνηση.

Μετά τους Γάλλους Σοσιαλιστές που δήλωσαν ότι έπαθαν «σοκ» με το άκουσμα της είδησης, οι Εβραίοι της Γερμανίας αντιδρούν, καθώς κατηγορούν το κόμμα για αντισημιτισμό.

Σύμφωνα με το γερμανικό ταμπλόιντ Bild-Zeitung, στην Ελλάδα μετέχουν στην κυβέρνηση και «οι αντισημίτες του ΛΑΟΣ». Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει ότι είναι η πρώτη φορά από την πτώση της Χούντας, το 1974, που στην κυβέρνηση παίρνει μέρος ένα ακροδεξιό κόμμα.

Μάλιστα, η Bild αναφέρεται στο νέο υπουργό Υποδομών, Μάκη Βορίδη, που προέρχεται από την οργάνωση νεολαίας της στρατιωτικής δικτατορίας, που για πολλά χρόνια διάκειτο θετικά στο στο ακροδεξιό Λαϊκό Μέτωπο του Ζαν Μαρί λε Πεν στη Γαλλία.

Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, νέος υπουργός Ανάπτυξης, είναι και εκδότης ενός αντισημιτικού φυλλαδίου.

«Το ΛΑΟΣ είναι γνωστό για τα ξενοφοβικά του συνθήματα. Ο Καρατζαφέρης είχε δηλώσει κατά την ίδρυση του κόμματος του το 2000 ότι «είμαστε οι μόνοι γνήσιοι Ελληνες. Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε με Εβραίους, ομοφυλόφιλους και κομμουνιστές» προσθέτει το δημοσίευμα.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων της Γερμανίας Ντίτερ Γκράουμαν δηλώνει στην εφημερίδα ότι είναι λυπηρή η συμμετοχή βουλευτών του κόμματος στο υπουργικό συμβούλιο, συμπληρώνοντας με νόημα: «Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο για κάθε γερμανική κυβέρνηση να διαπραγματεύεται με την ελληνική κυβέρνηση».