ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι άνθρωποι του Λ. Παπαδήμου

Οι άνθρωποι του Λ. Παπαδήμου

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης περιλαμβάνει τρία πρόσωπα της επιλογής του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Το πρώτο είναι ο Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών. Η επιλογή του δεν αποτελεί έκπληξη, σημειώνει δημοσίευμα της «Καθημερινής» καθώς οι δύο άνδρες συνδέονται από ετών. ο κ. Γιαννίτσης απολαμβάνει την ιδιαίτερη εμπιστοσύνη του Λουκά Παπαδήμου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες είχαν συνεργαστεί στενά κατά την περίοδο που τη διακυβέρνηση της χώρας ασκούσε ο Κώστας Σημίτης.

Η δεύτερη προσωπική επιλογή του κ. Παπαδήμου είναι ο νέος υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Σταυρόπουλος. Ο κ. Σταυρόπουλος, υπηρετεί σήμερα ως νομικός σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρος του Γ΄ Τμήματος.

Πάντως δεν θα αναλάβει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, η οποία παραμένει σε εκκρεμότητα.

Το τρίτο άτομο που διατηρεί δεσμούς με τον κ. Παπαδήμο είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο οποίος διατήρησε και τη θέση του στο υπουργείο. Η παραμονή του ωστόσο προκάλεσε έκπληξη, καθώς το συγκεκριμένο πόστο συγκαταλέγεται στα τέσσερα υπουργεία που οι ηγεσίες τους αλλάζουν σε υπηρεσιακές κυβερνήσεις.