ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργισμένη απάντηση Καμμένου: «Δεν μίλησα με τον Τσίπρα - Ψεύδη που διακινούνται από γνωστά κέντρα»

Οργισμένη απάντηση Καμμένου: «Δεν μίλησα με τον Τσίπρα - Ψεύδη που διακινούνται από γνωστά κέντρα»

Πάνος Καμμένος | Ειδήσεις: Την απάντησή του δίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μέσω Twitter, για τις αντιδράσεις που προκάλεσε το Plan B για το σκοπιανό που παρουσίασε σε Αμερικανούς αξιωματούχους.

Με ένα οργισμένο tweet ο Πάνος Καμμένος πέρασε στην αντεπίθεση, απαντώντας στα ερωτήματα που προκλήθηκαν ύστερα από τις δηλώσεις του στις ΗΠΑ περί plan b στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αφορμή για το tweet του υπουργού Άμυνας, δεν ήταν μόνο το μπαράζ επιθέσεων που δέχτηκε από στελέχη της κυβέρνησης και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ένα δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για να του ζητήσει εξηγήσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Πάνος Καμμένος φέρεται να απολογήθηκε για τις δηλώσεις του.

Ο υπουργός Άμυνας, στο tweet του κάνει λόγο για «απόλυτα ψευδή δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα», τα οποία διακινούνται μέσω της ΕΦ.ΣΥΝ. Τόνισε ότι δεν έχει μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα γιατί «δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα».

Σε μια αναφορά που θεωρείται «απάντηση» σε κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει πως «ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα» και σημειώνει όσον αφορά στις αμερικανικές βάσεις πως «ήδη λειτουργούν».

Δείτε το tweet

Λίγη ώρα μετά, ο Πάνος Καμμένος με νέο tweet εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Αμυνας αναπαρήγαγε ένα άρθρο με τίτλο «Η Γαλλία και η Αμερική προστίθενται στις τριμερείς με Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο», στο οποίο σχολίασε με ειρωνεία, «θα χρειαστεί η άδεια του Βούτση γιατί τον ενοχλούν οι άξονες».

Τι ανέφερε το δημοσίευμα

Εξερχόμενος των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος το βράδυ της Πέμπτης, ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν έχει μιλήσει με τον Πάνο Καμμένο, σχολίασε σε χιουμοριστικό τόνο: «Έχει τυφώνα, αλλά δεν λέγεται "Πάνος", λέγεται "Michael"».

Αν και ο πρωθυπουργός δεν απάντησε αν είχε μιλήσει με τον κυβερνητικό του εταίρο, η «Εφημερίδα των Συντακτών» έγραψε ότι το τηλεφώνημα έγινε, και μάλιστα ο υπουργός Άμυνας ήταν και… απολογητικός προς τον πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και του ζήτησε εξηγήσεις για όσα είπε αλλά και για ποιους λόγους διαφοροποιήθηκε από την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης για το «Μακεδονικό», εκθέτοντάς την σε μεγάλο βαθμό, την ώρα μάλιστα που προετοιμάζεται το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος απολογήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα.

Του είπε, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, πως δεν ήταν στις προθέσεις του να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα και πως όλες οι δηλώσεις του έγιναν στο πλαίσιο συζητήσεων και ότι δεν παρουσιάστηκε κάτι στους συνομιλητές του με επίσημη μορφή.

Απορρίπτει το Plan B το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Την ίδια ώρα αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με δήλωση στον ΑΝΤ1 τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα… plan B παρά μόνο η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία έγινε δεκτή από τους πολίτες των Σκοπίων που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος δεν δίστασε να αφήσει αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου για το γεγονός πως ο Έλληνας υπουργός δημοσιοποίησε λεπτομέρειες προσωπικών διπλωματικών συνομιλιών.

Ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπαρτμεντ που ρωτήθηκε από τον ΑΝΤ1 σχετικά, απάντησε: «Δεν ανακοινώνουμε δημόσια τις λεπτομέρειες των προσωπικών μας διπλωματικών συνομιλιών, αλλά η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών για το θέμα αυτό είναι σαφής: χαιρετίζουμε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στις 30 Σεπτεμβρίου, στο οποίο οι πολίτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την αποδοχή της Συμφωνίας Πρεσπών μεταξύ Μακεδονίας και Ελλάδας. Υποστηρίζουμε σθεναρά την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, η οποία θα επιτρέψει στα Σκόπια να αναλάβει τη νόμιμη θέση της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, συμβάλλοντας στην περιφερειακή σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία».

Διαβάστε επίσης:

«Σχέδιο εισβολής από την Κρήτη» καταγγέλλει η Yeni Safak - «Στραγγαλισμός» της Τουρκίας

Ραγδαίες εξελίξεις με το μοντέλο στο Χονγκ Κονγκ: Τι λέει ο δικηγόρος της στο Newsbomb.gr