ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Ο Τσίπρας γνώριζε για το Plan B αλλά δεν το ενέκρινε

Καμμένος: Ο Τσίπρας γνώριζε για το Plan B αλλά δεν το ενέκρινε

Απαντήσεις αναφορικά με την εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε στις ΗΠΑ για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων έδωσε ο υπουργός Άμυνας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο κ. Καμμένος διευκρίνισε ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε για το εναλλακτικό σχέδιο που πρότεινε στους αξιωματούχους των ΗΠΑ, ωστόσο, δεν το ενέκρινε ως εθνική θέση και εθνική στρατηγική.

«Ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή ότι δεν δέχομαι τον όρο Μακεδονία. Όμως, την θέση αυτή χωρίς να την αλλάξουμε δεν εμποδίσαμε την κυβέρνηση να κάνει έναν διάλογο. Στην συμφωνία των Πρεσπών ουδέποτε συμφωνήσαμε. Από την Ελλάδα προτάθηκε η συμφωνία. Είναι η επίσημη θέση του υπουργείου Εξωτερικών και της κυβέρνησης και εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή δεν θα συμπράξουμε. Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ αφού λύσαμε τα θέματα του Άμυνας είχα υποχρέωση ως κυβερνητικός εταίρος να εξηγήσω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Η συζήτηση έγινε ενώπιον πολλών. Εκεί ξεκαθάρισα ότι η θέση της κυβέρνησης παραμένει η συμφωνία τω Πρεσπών αλλά εγώ δεν πρόκειται να την ψηφίσω στην Βουλή. Για να μην βρεθούμε σε αδιέξοδο, η συμφωνία μας δικαιώνει γιατί το 90% των γειτόνων μας δεν θα το αποδεχθούν. Ήταν άποψη του κυβερνητικού εταίρου το plan b. Ήταν υποχρέωσή μου να γίνει εναλλακτική πρόταση. Την γνωρίζει ο πρωθυπουργός αλλά δεν την εγκρίνει ως κυβερνητική πολιτική», σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ο υπουργός Άμυνας έσπευσε να χαμηλώσει τους τόνους μετά τα σφοδρά πυρά που δέχτηκε τις τελευταίες ημέρες από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας ότι οι σχέσεις του με τον πρωθυπουργό είναι άριστες. «Με τον πρωθυπουργό, πάντα συνεννοούμαστε. Επί 3,5 χρόνια, η κυβέρνηση αυτή βρέθηκε μαζί με 3 κοινούς σκοπούς, ο πρώτος ήταν ή έξοδος από τα μνημόνια και το πετύχαμε. Ο 2ος στόχος ήταν η καταπολέμηση της διαφθοράς και αυτό το παλεύουμε και ο 3ος στόχος είναι η ανάπτυξη της χώρας και αυτό θα το πετύχουμε», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ.

«Ποτέ δεν είπαμε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ταυτιστήκαμε ιδεολογικά. Εξάλλου ακόμα και τα δικά μας τα προεκλογικά σποτ ήταν απόλυτα σαφή. Εμείς με τον Τσίπρα δεν βρεθήκαμε μαζί για να κρύψουμε κάτω από το χαλί τα εγκλήματα του παρελθόντος. Δεν βρεθήκαμε για να του κρύψω εγώ τα υποβρύχια όπως έκρυψε ο Βενιζέλος στον Σαμαρά. Με τον κ. Τσίπρα βρεθήκαμε για να πατήσει η χώρα στα πόδια της. Είμαστε σε πλήρη αρμονία», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το λόγο που δέχεται πυρά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος που ζήτησε ευθέως την απομάκρυνσή του από το ΥΠΕΘΑ, ο κ. Καμμένος αποκάλυψε πως ο κ. Παπαδόπουλος του ζητούσε ρουσφέτια και ο ίδιος αρνούνταν να τα πραγματοποιήσει. Ο ίδιος χαρακτήρισε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «φουκαρά από τα Τρίκαλα», που πήγε να του ζητήσει ρουσφέτια, «αλλά του είπα αγόρι μου αυτά δεν γίνονται και από τότε τα έχει βάλει μαζί μου».

Όσον αφορά το θέμα της ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα με τη δημιουργία νέων βάσεων, ο κ. Καμμένος τόνισε πως δεν πρόκειται για τις λεγόμενες βάσεις του θανάτου. Η χώρα μας είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Όλες οι χώρες της συμμαχίας, έχουν γραφείο σε κάθε μονάδα. Για ποιες βάσεις μιλήσαμε; Για την Λάρισα. Ζητήθηκε από τις ΗΠΑ να φιλοξενηθούν τα UAV των ΗΠΑ». Και αναρωτήθηκε: «Θα προτιμούσαμε να πήγαιναν στην Σμύρνη; Υπάρχει διευκόλυνση που προβλέπεται από την συμμετοχή μας στην συμμαχία. Για τον Βόλο ζητήθηκε είπε να προσγειώνονται τα ελικόπτερα. Το να αφήσουν 360 οικογένειες και κάτι στην κοινωνία του Βόλου, αυτό μας κάνει κακό; Θα προτιμούσατε να είναι στην Κωνσταντινούπολη;»

Διαβάστε επίσης:

Πετρέλαιο θέρμανσης: Με τιμή «φωτιά» αρχίζει από σήμερα η διάθεσή του - Δείτε πόσο θα κοστίσει