ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης για προσφυγικό: Διεθνής ο διασυρμός της Ελλάδας για την κατάσταση στη Μόρια

Βαρβιτσιώτης για προσφυγικό: Διεθνής ο διασυρμός της Ελλάδας για την κατάσταση στη Μόρια

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπολύει με ανακοίνωσή του σήμερα ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή το δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού Newsweek, που κάνει λόγο για «άθλιες συνθήκες διαβίωσης» στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, στη Μυτιλήνη.

«Ο διεθνής διασυρμός της Ελλάδας για τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών μας, συνεχίζεται. Αυτή τη φορά, γνωστό αμερικανικό περιοδικό κάνει λόγο για "βιασμούς μικρών παιδιών και για συνθήκες φόβου" εντός του hot-spot της Μόριας. Πρόκειται για ένα ακόμη δημοσίευμα το οποίο προστίθεται στον μακρύ κατάλογο επικριτικών αναφορών του διεθνούς Τύπου για την Ελλάδα. Αυτός ο κατάλογος της ντροπής -μόνο το τελευταίο διάστημα- αριθμεί είκοσι (20) άρθρα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία όλου του κόσμου», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ο «γαλάζιος» τομεάρχης προσθέτει πως «το χειρότερο είναι ότι την ίδια ώρα, η κυβέρνηση συνεχίζει να κρύβεται. Αρνείται να απαντήσει τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, για τα μέτρα που προτίθεται, επιτέλους, να λάβει προκειμένου να αποσυμφορήσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, να ομαλοποιήσει τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων που διαμένουν εκεί, αλλά και να διασφαλίσει την τάξη εντός και εκτός των χώρων υποδοχής και ταυτοποίησης».

«Προειδοποιούμε για πολλοστή φορά την απερχόμενη κυβέρνηση να δράσει. Είναι αδιανόητο να λαμβάνει στήριξη 1,6 δισ. ευρωπαϊκών και διεθνών πόρων και να έχει δημιουργήσει κολαστήρια όπως το hot spot της Μόριας. Ας συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, οι υπεύθυνοι, ότι η παρουσία τους θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των προσφύγων που διαμένουν στη χώρα αλλά και βλάπτει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό», καταλήγει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Διαβάστε επίσης: