ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα με φόντο τον προϋπολογισμό και τις αναταράξεις με Καμμένο

Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα με φόντο τον προϋπολογισμό και τις αναταράξεις με Καμμένο

Συνεδριάζει στις 12:00 το μεσημέρι σήμερα (16/10),τουπουργικό συμβούλιοστη «σκιά» των αναταράξεων στις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων.

Η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή της απάντησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσχέδιο προϋπολογισμού -το πρώτο βήμα που θα κρίνει το τι μέλλει γενέσθαι με τις συντάξεις το επόμενο έτος.

Στο «τραπέζι» θα βρεθεί και το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, ώστε να υλοποιηθούν οι πρωτοβουλίες που έχει εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στόχος είναι μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουν δρομολογηθεί οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Παρότι επίσημα αντικείμενο της συνεδρίασης είναι ο προϋπολογισμός και το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, τα μηνύματα που θα στείλει ο Αλέξης Τσίπρας για τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και τον Πάνο Καμμένο αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το εναλλακτικό σχέδιο του Πάνου Καμμένου για το Σκοπιανό, το οποίο πρότεινε ο υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον έχει προκαλέσει προβληματισμό στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, με πολλά στελέχη του κόμματος να εκφράζουν το σκεπτικισμό τους για το μέλλον της συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική στο Σκοπιανό εάν δεν προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών.

Διαβάστε επίσης

Πετρέλαιο θέρμανσης: Οι μεγάλες παγίδες - Τι πρέπει να προσέξετε για να μην το πληρώσετε ακριβά

Καιρός: Υποχωρεί η συννεφιά και ανεβαίνει η θερμοκρασία την Τρίτη (pics)