ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Τσίπρα

Συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Τσίπρα

Συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη, (16/10/2018) κεκλεισμένων των θυρών, το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή της απάντησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσχέδιο προϋπολογισμού -το πρώτο βήμα που θα κρίνει το τι μέλλει γενέσθαι με τις συντάξεις το επόμενο έτος.

Στο «τραπέζι» φαίνεται πως βρίσκεται το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, ώστε να υλοποιηθούν οι πρωτοβουλίες που έχει εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στόχος είναι μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουν δρομολογηθεί οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Παρότι επίσημα αντικείμενο της συνεδρίασης είναι ο προϋπολογισμός και το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, με ενδιαφέρον αναμένονται τα μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα για τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Το εναλλακτικό σχέδιο του Πάνου Καμμένου για το Σκοπιανό, το οποίο πρότεινε ο υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον έχει προκαλέσει προβληματισμό στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, με πολλά στελέχη του κόμματος να εκφράζουν το σκεπτικισμό τους για το μέλλον της συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική στο Σκοπιανό εάν δεν προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών.