ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας: Θα πάρουμε μέτρα που θα γίνουν ορατά

Γεροβασίλη από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας: Θα πάρουμε μέτρα που θα γίνουν ορατά

Επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, όπου το βράδυ της Δευτέρας (15/10/2018) έγινε στόχος κουκουλοφόρων, πραγματοποίησε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης (16/10) η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Ωστόσο, η παρουσία της στο σημείο όπου σημειώθηκε η αιματηρή επίθεση ήταν επεισοδιακή, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπη με την αγανάκτηση ενός συγκεντρωμένου.

«Ντροπή σας, έχετε μούτρα και εμφανίζεστε, ανίκανοι άνθρωποι», φώναξε ο πολίτης κατά την παρουσία της κ. Γεροβασίλη στο Αστυνομικό Τμήμα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες» ανέφερε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά την αποχώρησή της από το Αστυνομικό Τμήμα.

Η κ. Γεροβασίλη κατάστησε σαφές πως τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση θα γίνουν ορατά. «Το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας βρίσκεται σε μία ευαίσθητη περιοχή με πολλά προβλήματα. Αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Όταν ρωτήθηκε για την κατάργηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ είπε ότι δεν φτάνει η κατάργηση ή μη, συγκεκριμένων ομάδων αλλά μεταξύ άλλων, πρέπει να υπάρχει ο ανάλογος τρόπος δράσης και κατάλληλος συντονισμός.

Όπως είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σύσκεψη στο υπουργείο με τους αρμόδιους παράγοντες και υπήρξε συνεργασία στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση με μολότοφ έγινε μετά τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας από μια ομάδα 50 ατόμων έριξαν «βροχή» από μολότοφ και προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.