ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Δεν θα ανεχτώ διγλωσσία - Αναλαμβάνω το υπουργείο Εξωτερικών

Τσίπρας: Δεν θα ανεχτώ διγλωσσία - Αναλαμβάνω το υπουργείο Εξωτερικών

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην κυβέρνηση μετά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά.Μήνυμα τουπρωθυπουργούστους υπουργούς ότι δεν θα ανεχτεί διγλωσσία από υπουργούς.Επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας αναλαμβάνει οΑλέξης Τσίπρας, προκειμένου, όπως είπε, να προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα προς τους υπουργούς του πως δεν θα ανεχτεί διγλωσσία που θα προκαλέσει αναταραχή στην κυβέρνηση και τη χώρα.

«Με πόνο καρδιάς έκανα δεκτή την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά», τόνισε ο πρωθυπουργός, ευχαριστώντας για τις υπηρεσίες του τον πρώην υπουργό Εξωτερικών.

«Η απόφαση να αποδεχθώ την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά και να αναλάβω το υπουργείο Εξωτερικών είναι και απόφαση με πολλαπλά μηνύματα, τόσο προς το εξωτερικό, όσο και προς το εσωτερικό, και την κυβέρνησή μου», δήλωσε.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η απόφασή του να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά του να μην ανεχθεί «καμία διγλωσσία από οποιονδήποτε και καμία προσωπική στρατηγική», αλλά και να μην ανεχθεί «από κανέναν να διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας για έξοδο από την κρίση».

«Αποφάσισα εγώ ο ίδιος να αναλάβω το υπουργείο Εξωτερικών δίνοντας ένα μήνυμα πως η επιλογή μου σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά μου να διασφαλιστεί η επιτυχής ολοκλήρωση της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών», τόνισε επίσης.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στα Σκόπια πως δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία, καθώς όπως συμπλήρωσε, «η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί ένταξή της σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό με συνταγματική ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας"».

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ενθάρρυνε την ηγεσία της γειτονικής χώρας να προχωρήσει «με θάρρος και αποφασιστικότητα» προς την κατεύθυνση της συνταγματικής αναθεώρησης.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις πολιτικές εξελίξεις

Διαβάστε επίσης:

Live Blog: Παραιτήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς - Αναλαμβάνει ο Τσίπρας