ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κλίμα συναίνεσης Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλος

Σε κλίμα συναίνεσης Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλος

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας η πρώτη σύσκεψη της νέας πολιτικής ηγεσίας, μετά τη συγκρότηση της μεταβατικής κυβέρνησης.

Ο νέος, αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, συμφωνήθηκε να αναλάβει τα ζητήματα που αφορούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, χαρακτήρισε την έλευση του κ. Αρβανιτόπουλου στο υπουργείο «θετική συγκυρία», υπενθυμίζοντας τη συνεργασία που είχαν κατά τη σύνταξη του νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Με δεδομένες τις εξελίξεις και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα θεωρώ πολύ θετική συγκυρία την έλευση του κ. Αρβανιτόπουλου στο υπουργείο Παιδείας», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου, προσθέτοντας ότι ο τομέας της Παιδείας είναι αυτός στον οποίο η συναίνεση «δοκιμάστηκε και πέτυχε». Μάλιστα, αναφερόμενη στο νέο αναπληρωτή υπουργό, σχολίασε ότι ήταν «εκ των βασικών συντελεστών της συναίνεσης», με τον οποίο υπήρξε θετική και πολύμηνη συνεργασία.

Από την πλευρά του, ο κ. Αρβανιτόπουλος επεσήμανε ότι «ο χώρος της Παιδείας είναι κατεξοχήν ο χώρος της εθνικής συνεννόησης. Και όπως είπε η υπουργός -την ευχαριστώ για τα καλά της λόγια- ο τομέας Παιδείας της ΝΔ συμμετείχε στη διαμόρφωση του νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ο οποίος ψηφίστηκε από ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ήδη εφαρμόζεται».

Επίσης, τάχθηκε υπέρ μιας ευρύτερης εθνικής συναίνεσης στα ζητήματα της Παιδείας.

Παρούσα στη σύσκεψη ήταν και η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, που όπως ανακοίνωσε, διατηρεί τις αρμοδιότητες που αφορούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ θα αναλάβει τα θέματα της Ομογένειας και τις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας.