ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοβουλίες Παπανδρέου ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Πρωτοβουλίες Παπανδρέου ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Πολιτικές πρωτοβουλίες ζητούν από τον Γιώργο Παπανδρέου, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ώστε να ανοίξουν οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην ανασυγκρότηση του κόμματος και στην επόμενη μέρα.

Η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μέσω του ρ/σ «ΑΝΤ1 FM», υποστήριξε ότι η αλλαγή ηγεσίας δεν είναι το μόνο θέμα, καθώς όπως τόνισε, θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί το ΠΑΣΟΚ. «'Η το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει συθέμελα και θα ανασυγκροτηθεί ή θα τελειώσει και αυτό μαζί με τη Μεταπολίτευση», ανέφερε.

Πρωτοβουλία Παπανδρέου, ώστε να ανοίξει ο διάλογος στο ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι αναμένει και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Χρήστος Πρωτόπαπας.

«Πρέπει να ανοίξουμε μια κουβέντα στο εσωτερικό μας να δούμε ποια είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, να κάνουμε τους απολογισμούς μας. Ο διάλογος θα ανοίξει ούτως ή άλλως και νομίζω ότι το σωστό είναι να ανοίξει με πρωτοβουλία του ίδιου του προέδρου, μετά και τη γενναία απόφαση που πήρε ο ίδιος ο πρόεδρος και που νομίζω αυτό δημιουργεί και μια ανάγκη μιας ηθικής στάσης θα ήθελα να ξεκινήσει ο ίδιος αυτή την κουβέντα και στο εσωτερικό μας», δήλωσε στο Flash.

«Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου, είναι εκείνος ο οποίος θα πάρει τις πρωτοβουλίες» δήλωσε στο ίδιο ραδιόφωνο και ο Κώστας Καρτάλης, ζητώντας να συζητηθούν θέματα αρχών και ιδεολογιών του κόμματος και συμπλήρωσε: «Δε θυμάμαι άλλη περίοδο που να έχουν αγνοηθεί τόσο συστηματικά τα καταστατικά προβλεπόμενα όργανα στη λήψη των αποφάσεων».

«Πρώτα πρέπει να μιλήσει ο κ. Παπανδρέου» τόνισε η Σούλα Μερεντίνη, υποστηρίζοντας ότι είναι αυτονόητο ότι ο τέως πρωθυπουργός θα κάνει απολογισμό και θα αποφασίσει ποια πορεία θα ακολουθήσει και ποια στάση.