ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Θα έχουμε κυβερνητική πλειοψηφία ακόμα και αν αποχωρήσει ο Καμμένος

Τζανακόπουλος: Θα έχουμε κυβερνητική πλειοψηφία ακόμα και αν αποχωρήσει ο Καμμένος

Βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να ολοκληρώσει την τετραετία, ακόμη και σε περίπτωση αποχώρησης του υπουργού Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου κ. Πάνου Καμμένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. ΔημήτρηςΤζανακόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, o κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως όντως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει προειδοποιήσει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εφόσον έρθει στη βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Δεν σημαίνει ότι ο κ. Καμμένος θα προσχωρήσει στην προσπάθεια της ΝΔ να πέσει η κυβέρνηση» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ερωτηθείς για τον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι έχουν ειπωθεί πολλές ανακρίβειες για την παραίτησή του και επεσήμανε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η ενότητα της κυβέρνησης.

Άλλωστε, όπως υπογράμμισε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει να έχει στενή συνεργασία με τον Νίκο Κοτζιά, καθώς προχωρούν πολιτικές πρωτοβουλίες του -όπως για παράδειγμα η Συμφωνία των Πρεσπών.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στις συντάξεις, κάνοντας λόγο για ένα καθοριστικό βήμα.

Και αυτό, όπως είπε, επειδή η Κομισιόν δεν απέστειλε στην Αθήνα επιστολή, ζητώντας διευκρινίσεις επί του σχεδίου του προϋπολογισμού.

«Δεν έχω αμφιβολία ότι θα έχουμε και τυπική έγκριση από την Κομισιόν» είπε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

Αγγελική Πεπόνη: Ραγδαίες εξελίξεις στο θρίλερ - Τι αποκαλύπτει γυναίκα που τη γνώριζε