ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση Καρατζαφέρη στα ξένα Μ.Μ.Ε.

Η απάντηση Καρατζαφέρη στα ξένα Μ.Μ.Ε.

Απαντήσεις σε μερίδα των ξένων Μ.Μ.Ε. που τον κατηγορούν για αντισημιτικές τάσεις, έδωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

Σε ομιλία του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Καρατζαφέρης επεσήμανε την αντίθεσή του σε ενέργειες και πράξεις οι οποίες «πράγματι μερικές φορές είναι έξω από το ανθρώπινο όριο». Μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμησή του, ότι στο πρόσωπό του «χτυπούν την Μαρί Λεπέν».

«Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το Ολοκαύτωμα; Το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τον Χίτλερ, καθώς και η Γενοκτονία των Αρμενίων από τον Κεμάλ Ατατούρκ ήταν τα μεγαλύτερα εγκλήματα του προηγούμενου αιώνα. Έχω πάρει πολλές φορές θέσεις υπέρ της συνεργασίας με το Ισραήλ. Πιστεύω όμως, ότι μερικές φορές χρησιμοποιήθηκε υπερβολική βία», τόνισε σημειώνοντας πως έχει λάβει προσκλήσεις να παρευρεθεί στο Συμβούλιο των Εβραίων, που θα είναι και η Χίλαρι Κλίντον.

Στη συνέχεια απέρριψε τους ισχυρισμούς πως έχει συνεργαστεί με τη Χούντα, τονίζοντας πως ποτέ δεν υπήρξε δογματικός: «Προσαρμόζω τη βασική μου σκέψη στις ανάγκες που απαιτεί η εποχή. Σήμερα η εποχή μας απαιτεί περισσότερο πολιτικό πολιτισμό».

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στην απαίτηση των Ευρωπαίων εταίρων για γραπτές εγγυήσεις, τονίζοντας πως υπάρχει πληροφόρηση ότι οι Βρυξέλλες θα επανεξετάσουν αυτή την απαίτηση την οποία χαρακτήρισε πολύ άκομψη και ο ίδιος δεν θα γίνει "δηλωσίας".

Εξέφρασε τη στήριξή του στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, ενώ για τη στάση του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, είπε: «δεν άλλαξε ευχαρίστως πολιτική περπατησιά ο κ. Σαμαράς, φεύγοντας από την αντιμνημονιακή του πολιτική. Είναι τέτοια η πίεση των γεγονότων όμως, που σε κάνει να αναθεωρείς καταστάσεις και κάποιες πολιτικές. "Το μεταβάλλειν γνώμη εστί φιλοσοφείν».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε πως την ώρα που στη χώρα λεφτά δεν υπάρχουν, δεν περνούν τα καουμποϊλίκια, προσθέτοντας ότι «τόσο ο κ. Σαμαράς, όσο και ο κ. Βενιζέλος συνειδητοποίησαν τις δυσκολίες της επαναδιαπραγμάτευσης. Φοβούμαι ότι είμαστε εγκλωβισμένοι. Για αυτό και ανοίγω τις πόρτες της Ρωσίας και της Κίνας. Αναζητώ κεφάλαια για επενδύσεις. Πρέπει να χαλάμε λιγότερα από αυτά που βγάζουμε. Ψάχνω και για άλλες πηγές κεφαλαίων».