ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Μόσχα ο Καμμένος: Ελλάδα και Ρωσία έχουν μια σημαντική στρατηγική σχέση

Στη Μόσχα ο Καμμένος: Ελλάδα και Ρωσία έχουν μια σημαντική στρατηγική σχέση

Για τη συμβολή της Μόσχας στη διεθνή πολιτική σκηνή αλλά και τη σπουδαιότητα της Ρωσίας ως στρατηγικού εταίρου της Ελλάδας αναφέρθηκε τη Δευτέρα (29/10/2018) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Σοϊγκού.

«Η Ρωσία παραμένει στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας», είπε ο κ. Καμμένος, ενώ ο κ. Σοϊγκού αναφέρθηκε στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και στον αγώνα των Ελλήνων ενάντια στον φασισμό.

Και πρόσθεσε ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ: «Θα ήθελα επίσης να πω ότι η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια έχει μια στρατηγική εταιρική σχέση με τη Ρωσία και επίσης διαθέτει οπλικά συστήματα που κατασκευάζονται από τη ρωσική στρατιωτική βιομηχανία. Τους υποστηρίζουμε στην κατάσταση ετοιμότητας για μάχη και θα θέλαμε να συζητήσουμε τρόπους για να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας».

«Οι ένδοξες σελίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ενώνουν τους λαούς μας. Η Ελλάδα υπήρξε και παραμένει σημαντικός εταίρος της Ρωσίας στην περιοχή της Μεσογείου. Επαναβεβαιώθηκε από την επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα το 2016. Περιμένουμε επίσης την επίσκεψη της ηγεσίας της Ελλάδας στη χώρα μας τον Δεκέμβριο», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην αυξανόμενη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ, ο κ. Σοϊγκού είπε: «Προτείνω να συζητήσουμε τα θέματα ενίσχυσης της παρουσίας βάσεων ξένων χωρών του ΝΑΤΟ, και ιδιαίτερα των Ηνωμένων Πολιτειών, στην επικράτεια της Ελλάδας. Παρακολουθούμε αυτή τη διαδικασία στα σύνορά μας. Σήμερα, η στρατιωτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ έχει φτάσει σε ένα πρωτοφανές επίπεδο από τον Ψυχρό Πόλεμο. Η ένταση και η κλίμακα των επιχειρησιακών και πολεμικών ασκήσεων έχει αυξηθεί, κατά τη διάρκεια της οποίας εκτελούνται πολεμικές δραστηριότητες επιθετικής φύσεως».

Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος, μίλησε για το τεταμένο κλίμα στη Μέση Ανατολή και είπε: «Συνεργαζόμαστε για την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή και στη Μεσόγειο. Προς το παρόν, η κατάσταση είναι εκρηκτική στις περιοχές αυτές. Οι σχέσεις με τη Ρωσία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ισορροπίας και της εξισορρόπησης στην Ανατολική Μεσόγειο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

«Πόλεμος» Ελλάδας – Αλβανίας μετά τη δολοφονία Κατσίφα