ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ερωτηματικό Γιαννάκης και Σταμάτης

Με ερωτηματικό Γιαννάκης και Σταμάτης

Με δύο σίγουρες απώλειες και άλλες δύο να παραμένουν με ερωτηματικό, αναμένεται να λήξει η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση σήμερα το απόγευμα.

Αναλυτικά, ως αυτή την στιγμή έχουν ξεκαθαρίσει οι κκ. Παναγιώτης Καμμένος (ΝΔ) και Τσετίν Μάνταζι (ΠΑΣΟΚ), ενώ συγκεκριμένες προϋποθέσεις προκειμένου να υπερψηφίσουν έθεσαν οι κκ. Μιχάλης Γιαννάκης (ΝΔ) και Δημήτρης Σταμάτης (ΝΔ).

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Ποια εμπιστοσύνη μπορούμε να δείξουμε σε έναν πρωθυπουργό για τον οποίο η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρει ότι είναι από τους πρωτεργάτες της μεγάλης τράπεζας Goldman Sachs, η οποία ορίζει τη νέα τάξη πραγμάτων και παρεμβαίνει και στην Ιταλία;», ενώ ο κ. Μάνταζι είπε πως «δεν μπορώ να προχωρήσω χέρι – χέρι με την ακροδεξιά ρητορική».

Επιπροσθέτως, ο κ. Γιαννάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό « να ξεκαθαρίσει το τοπίο» όσον αφορά στην ημερομηνία εκλογών και πρόσθεσε πως δεν μπορώ να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς να έχω ξεκάθαρη δέσμευση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα κατά γράμμα», ενώ ο κ. Σταμάτης εξήγησε ότι δεν θα ακολουθήσει «κομματικές γραμμές» και θα πάρει την τελική του απόφαση την τελευταία στιγμή.